Zbigniew100 02.07.2010 11:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 a od torcika się zaczęło, no nie? Zbyszku, plany jakies urodzinowe na dziś masz ? A moze juz jakas niespodzianka Cię spotkała? Nie okrągła rocznica to specjalnych planów nie ma. Niespodzianka ????/ .Może jeszcze będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 02.07.2010 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 To nic wielkiego. Teraz dopiero wyzwanie przede mną STABILIZACJA WAGI ja mam mocno ustabilizowaną wagę, od 7 lat nawet nie drgnie w dół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 02.07.2010 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 Nie wiem,czy trzymasz jakąś dietę,ale zawsze jest kilka postojów wagowych. Wahania wagi mogą być nawet do 2kg,ale jak piszesz,że bariera 100kg przełamana to gratulacje. Niech będzie to motorem Twojej motywacji na następny krok 95kg. A to wiem, juz raz do 95kg zszedlem, ale przez kontuzje barku, nawal pracy i lenistwo wrocilem do 107kg (pierwotnie schodzilem z 113kg). Najwazniejsze to konsekwencja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 02.07.2010 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 Ja nie mogłem biegać z powodu dużej wagi i bólów kręgosłupa.Ktoś polecił mi przeplatanie. 1 tydzień to 40min treningu- 1min do 1.5min biegu i spacer 4min Zmiany są tygodniami i małe. Na wage i stawy sa dwa rozwiazania. Jedno to plywanie - super, jesli ktos wazy za duzo i ma problemy ze stawami. Drugi, jak ktos plywac nie lubi, to maszynki typu ergometr badz orbitrek. Obciazenie stawow minimalne, a mozna na nich zastosowac trening HIIT (High intensive interval training). Twoj trening tez jest interwalowy, ale musi trwac absolutnie minimum godzine, zeby przyniosl efekty. HIIT przynosi efekty juz po 10-15 minutach, ale wowczas jestes tak zmeczony, ze masz sile co najwyzej zwymiotowac. To np. 10s sprintu na granicy wytrzymalosci, 20-30s truchtu i tak tyle razy, ile sie moze (minimum 4 interwaly na poczatek). Pozniej mozna zwiekszac stosunek sprintu do truchtu oraz liczbe interwalow. Oczywiscie zamiast biegania - orbitrek, ergometr, skakanka i podobne cwiczenia, w ktorych nie grozi kontuzja, jesli ktos sie przewroci z wyczerpania. Takie 10-15 minut dziala potem na organizm przez nastepne 2 dni spalajac tluszcz i rozwijajac miesnie, ktore sie w cwiczeniu angazuje. UWAGA: HIIT jest tak meczacy, ze malo kto jest w stanie wytrwac dluzej, niz tydzien Mi sie udalo tydzien biegania i 3 tygodnie ergometru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 02.07.2010 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 Czas zgubionego 21 czy ja u mnie 22kg w 3-4 mieciące oznacza jedno utrata tłuszczu i tu hura,hura ,ale też nieunikniona utrata mięśni co w efekcie przynosi wcześniej lub póżniej efekt Jo-Jo. Dlatego warto cwiczyc caly czas, a nie tylko, jak juz wazy sie za duzo. Zazwyczaj sportowcy stosuja naprzemiennie: dieta i cwiczenia na mase (rozbudowa tkanki miesniowej, ale ze anabolikiem, czyli hormonem wzrostu, jest tutaj insulina, a ta powstaje dzieki weglowodanom, to i nabiera sie tkanki tluszczowej) ok. 3 miesiace, potem tyle samo redukcji. Zazwyczaj redukuje sie wiecej tkanki tluszczowej, niz miesniowej, wiec progres jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 02.07.2010 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 Na wage i stawy sa dwa rozwiazania. Jedno to plywanie - super, jesli ktos wazy za duzo i ma problemy ze stawami. Drugi, jak ktos plywac nie lubi, to maszynki typu ergometr badz orbitrek. Obciazenie stawow minimalne, a mozna na nich zastosowac trening HIIT (High intensive interval training). Twoj trening tez jest interwalowy, ale musi trwac absolutnie minimum godzine, zeby przyniosl efekty. HIIT przynosi efekty juz po 10-15 minutach, ale wowczas jestes tak zmeczony, ze masz sile co najwyzej zwymiotowac. To np. 10s sprintu na granicy wytrzymalosci, 20-30s truchtu i tak tyle razy, ile sie moze (minimum 4 interwaly na poczatek). Pozniej mozna zwiekszac stosunek sprintu do truchtu oraz liczbe interwalow. Oczywiscie zamiast biegania - orbitrek, ergometr, skakanka i podobne cwiczenia, w ktorych nie grozi kontuzja, jesli ktos sie przewroci z wyczerpania. Takie 10-15 minut dziala potem na organizm przez nastepne 2 dni spalajac tluszcz i rozwijajac miesnie, ktore sie w cwiczeniu angazuje. UWAGA: HIIT jest tak meczacy, ze malo kto jest w stanie wytrwac dluzej, niz tydzien Mi sie udalo tydzien biegania i 3 tygodnie ergometru. W moim przypadku nie mam czasu na siłownie i marnowanie czasu na dojazd.Wolę na świeżym powietrzu mój trening niż siedzenie w aucie. Basen ok.HIIT nie próbowałem,ale nie przemawia do mnie bardzo intensywne kilku minutowe ćwiczenia.Myśle,że musisz być już nie żle wyćwiczony-przygotowany do takiego rodzaju treningu,aby przyniósł on efekt.Co najwyżej padniesz po tygodniu może dwóch i zrazisz się do ćwiczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 07.07.2010 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Zbigniew100 lody to najmniej kaloryczne ze slodyczy, czasem pofolgowac sobie trzeba A jesli chodzi o rade, co do cwiczen silowych - to wszystko zalezy od rodzaju cwiczen. Mozna na silowni (z ciezarami) cwiczyc na mase, ale mozna tez na redukcje. To dwa rozne cwiczenia. Pierwsze, to powiedzmy 4 rozne cwiczenia x 4 serie kazde x 8-10 powtorzen z tak dobranym ciezarem, bys wiecej nie byl w stanie wykonac - razem do poltorej godziny. Do tego oczywiscie odpowiednia ilosc bialka... ale i weglowodanow (cukry powoduja wydzielanie sie insuliny, ktora jest hormonem wzrostu budujacym miesnie, ale i tluszcz - inaczej sie nie da, albo jest ekstremalnie trudne). Drugie, to powiedzmy 4-6 cwiczen x 6-8 serii kazde x 15-20 powtorzen z tak dobranym ciezarem, bys zaczynal 20, a konczyl serie na 10-15 powtorzeniach. Do tego ograniczona ilosc bialka i niewielka ilosc weglowodanow (do pol godziny po wysilku, by zmniejszyc szok oksydacyjny) oraz cwiczenia aerobowe (z 30 min) po cwiczeniach silowych (ok 45-60 min). Czas pomiedzy seriami tak dobrac, zeby zmiescic sie w 1.5h (czyli w redukcji musi byc maks 60s pomiedzy seriami, powtorzenia wykonywane dosc szybko). Redukcja sprowadza sie do tego, ze w 60min zuzywamy caly zapas glikogenu w miesniach i 30 min truchtamy z predkoscia dajaca tetno 55-65% tetna maksymalnego (czyli bardziej szybki marsz pod lekka gorke, niz szybki trucht), co spala dopiero tluszcz. Z reguly stosuje sie cykle trzymiesieczne - 3 miesiace budowania masy i 3 miesiace redukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 09.07.2010 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 99,1kg. Trzymajcie kciuki, zeby to nie byl efekt wyparowania 3kg (2kg pewnie uzupelnilem) wody podczas wczorajszego 6-cio godzinnego grilla w pelnym sloncu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 09.07.2010 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 Olleo ja mam podczas diety wahania 2kg+/-.I tak dopadła mnie przedwczoraj grypo-angina efekt 78kg.Będzie trzeba podjeść troszkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 09.07.2010 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 Nie no jasne, ale u mnie raczej te wahania wystepuja w gore, a nie w dol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 09.07.2010 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 To zależy jaki ustaliłeś sobie próg wagowy.Podnieś go troszkę i wahania będą w dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 09.07.2010 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 Wiesz jesli przez poltora tygodnia jest 100,1-100,7kg, to nie bede progu wagowego podnosil kilo, czy dwa w gore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 12.07.2010 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Zbyszku, u mnie okrąglutka "dyszka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 12.07.2010 07:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Zbyszku, u mnie okrąglutka "dyszka" Nie za szybko ? Tylko żebyś się nie głodziła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 12.07.2010 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Nie za szybko ? Tylko żebyś się nie głodziła. Zbyszku, pewnie więcej jem od Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 14.07.2010 05:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Przez te upały mam totalnego lenia do ćwiczeń. Dobrze ,że chociaż jeść też się nie chce . Przesilenie wiosenne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 14.07.2010 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 mój orbitrek nadal zgrzyta ( wczoraj ćiwczyła z widłami i grabiami nie miałam siły na niego wleżć (orbitreka oczywiście) wczoraj upał dał się mocno we znaki ale jakoś spodnie luźniejsze mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 14.07.2010 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Przez te upały mam totalnego lenia do ćwiczeń. Dobrze ,że chociaż jeść też się nie chce . Za to fajnie sie na rowerze pod wieczor jezdzi - dopoki sie nie zatrzyma Tak 45-60min na maksa, tylko zaczyna mi miasta brakowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 15.07.2010 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 Jest strona na której można sobie zrobic wykres spadku wagi. Ja chciałam zrobić w exelu ale chyba wszystko zapomniałam odnośnie wykresów i skorzystałam właśnie stąd: http://www.tickerfactory.com/ezticker/ticker_designer.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 15.07.2010 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 Witam ..od miesiąca jestem na diecie Dukana, schudłam 6 kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts