Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zbysiu, ale ja posiłkuję się tą okropną dietą Dukana ;)

Mało ćwiczę, źle jem. ;)

Dukana zaczęłam w styczniu, faza I i II poszła bez problemów, wynik tez ok. 10 mniej, ale jak zaczęła się faza III - to mi się wszystko rozjechało

teraz co jakis czas wracam na 2-3 dni na samo białko i jest ok.

a jak podjadam, nawet niby niewinnie, to na wadze to od razu widać

u mnie problemy z nogami od 13 roku życia

(zbyt słabe wiązadła i tkanki miękkie- kilka złamań, skręceń, zerwanie wiązadeł ehh w nieskończoność wymieniać)

więc bieganie NIE

orbitrek - tak

Ja bym jeszcze proponowal udac sie do jakiegos kumatego ortopedy sportowego, bo wydaje mi sie, ze wiazadla i inne mozna znacznie cwiczeniami wzmocnic.

Cierpliwość i prawdomówność ;)

Nie podjadać.

Ty wierzysz ,że przy dzieciach nie podjada ?

oj Zbysiu Zbysiu

naprawdę tak o mnie myślisz że piszę co innego a robie co innego????

przy dzieciach nie podjadam bo nie mam kiedy, wracam po południu kiedy są po obiedziedzie, rzedko gotuję tylko dla siebie bo dla reszty rodziny gotuje mam i wie że pewnych rzeczy jeść nie będę

podjadałam w pracy to fakt - ale kiedyś

odkąd zaczelam się odchudzać owszem jem w pracy kiedy mam napady ale są to owoce i warzywa

oj nie wiedziałam że takie zdanie o mnie masz

oj Zbysiu Zbysiu

podjadałam w pracy to fakt - ale kiedyś

odkąd zaczelam się odchudzać owszem jem w pracy kiedy mam napady ale są to owoce i warzywa

oj nie wiedziałam że takie zdanie o mnie masz

Sam wiem jak mnie kusi.

Wczoraj szukałem gdzie Beata schowała plasie mleczko , które dostałem na dzień ojca.:bash:

co do moich nóg to jak stwierdził pewnien ortopeda z Warszawy - cieszyć się że się na nich chodzi, a nie na wózku jeździ

Idz do prawdziwego ortopedy sportowego - najlepiej takiego, ktory przywraca do sportu wyczynowego profesjonalistow. Inni tylko sie opierniczaja i pierdza w stolek, a wszystko, co nie zagraza zyciu, zbywaja wzruszeniem ramion. Mi na bol plecow stwierdzil "leeeee to dysplazja 5tego i 6tego kregu odcinka ledzwiowego - normalne przy siedzacej pracyyyy".

Się wam pochwalę!!!!

Mam 177 wzrostu i 9 czerwca ważyłem 135 kilo. Powiedziałem sobie dość!!!! Dziś ważę 120kilo i jadę dalej. Tak tak, 15 kilo w półtora miesiąca! A robię to tak:

1) Jem, zamiast żreć, około 1000-1500 kalorii dziennie. Uważam bardzo na tłuszcze. W ogóle staram się ich nie jeść.

2) Jeżdżę do roboty na rowerze zamiast autem, w sumie niewiele bo 10km dziennie.

3) Trenuję na ergometrze, o takim: http://www.concept2.com/us/default.asp 20-30 minut dziennie(serce mam jak dzwon, tylko duże, sprawdzałem z kardiologiem echo robiliśmy).

4) Po 18 tylko pomidory, ogórki i marchewki. W ogóle to cały dzień zapycham się tym badziewiem........

5) W weekendy szukam pracy fizycznej na działce na której będę budował.

6) Nie jem jak jedzą inni.

Plan jest taki, aby odzyskać wagę z czasów gdy miałem 21 lat czyli 80 kilo. W przygotowaniu modyfikacja planu do 65 kilo.

Ot tak z otyłości olbrzymiej do anoreksji......

I na pocieszkę innym spaślakom palenie rzuciłem po 15 latach palenia jakieś 3 lata temu było duuuuuuuuuuuuużo trudniej.

No i nie polecam diety cud, czyli żreć wszystko i czekać na cud.

Ty lepiej uwazaj na tluszcze, zebys ich za malo nie dostarczal. Nie zapominaj, ze kwasy tluszczowe organizmowi do zycia i normalnego funkcjonowania sa niezbedne! Oczywiscie chodzi o wielonienasycone, bo nasycone, to sobie sami syntetyzujemy z nadmiaru weglowodanow. Ze tylko wspomne, ze wiele witamin jest rozpuszczalnych w tluszczach i zbyt ich znikoma ilosc prowadzi do niedoboru tych witamin, a takie kwasy tluszczowe, jak omega-3, to sa absolutnie niezbedne do prawidlowego funkcjonowania mozgu i wielu innych aspektow organizmu.

p.s. 1000-1500, to o wiele za malo. Poszukaj sobie kalkulatorow zapotrzebowania energetycznego uwzgledniajacego aktywnosc fizyczna (uwaga - tam sie podaje przewaznie wage normatywna, a nie obecna - dobrze doczytaj). Od otrzymanej wartosci odejmij 500. Na finalna wartosc musisz zlozyc nie tylko weglowodany, ale i niezbedne tluszcze oraz bialka. To wszystko rozbij na posilki, bo nie kazdy posilek powinien miec takie same proporcje weglowodany-tluszcze-bialka.

No i zwieksz ilosc ruchu.

p.s. kruca czemi mi tak latwo idzie radzenie innym, a sam sie tego nie trzymam?