Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Trochę się przestraszyłam tych samych warzyw.

Tak na samej marchewce? :(

Niestety, mam już trochę doświadczenia z różnymi dietami i mam takie, swoje prywatne zdanie:

Efekt jojo - jako efekt kiepskiej diety - nie istnieje.

Tyję dlatego, że wracam do "złych nawyków żywieniowych" - problem jest w mojej głowie a nie w "diecie z efektem jojo".

Rozumiem wolniejszy metabolizm itd., ale to jeszcze nie znaczy, że trzeba z powrotem przytyc.

Nie podjadac można. Naprawdę:)

Trzeba tylko miec zawszy przy sobie półlitrową butelkę wody i nauczyc się ją pic.

Popijac po trochu, zawsze, gdy się ma ochotę coś przegryśc.

:)

Może ktoś będzie umiał mi pomóc też w innej sprawie: Nie mogę pisac "ć" (tylko mogę kopiowac). Za każdym razem wyskakuje mi okienko od jakiegoś programu. To chyba jakiś skrót klawiaturowy (alt+c = wyskakujące okienko ;) ). Nie wiem jak mogłabym to wyłączyc, ani gdzie tego szukac. Może ktoś wie?

Trochę się przestraszyłam tych samych warzyw.

Tak na samej marchewce? :(

Niestety, mam już trochę doświadczenia z różnymi dietami i mam takie, swoje prywatne zdanie:

Efekt jojo - jako efekt kiepskiej diety - nie istnieje.

Tyję dlatego, że wracam do "złych nawyków żywieniowych" - problem jest w mojej głowie a nie w "diecie z efektem jojo".

Rozumiem wolniejszy metabolizm itd., ale to jeszcze nie znaczy, że trzeba z powrotem przytyc.

Nie podjadac można. Naprawdę:)

Trzeba tylko miec zawszy przy sobie półlitrową butelkę wody i nauczyc się ją pic.

Popijac po trochu, zawsze, gdy się ma ochotę coś przegryśc.

:)

Może ktoś będzie umiał mi pomóc też w innej sprawie: Nie mogę pisac "ć" (tylko mogę kopiowac). Za każdym razem wyskakuje mi okienko od jakiegoś programu. To chyba jakiś skrót klawiaturowy (alt+c = wyskakujące okienko ;) ). Nie wiem jak mogłabym to wyłączyc, ani gdzie tego szukac. Może ktoś wie?

Właśnie sam efekt Jo-Jo to wynik złej diety.

Co to za dieta w której są same warzywa?Jedni powiedzą "super" a inni "be".

Źle dobrana dieta do danej osoby to efekt Jo-Jo murowany.

W mojej diecie były:

-ziemniaki,makaron,ryż,chleb itp.(powszechnie uważane za tuczące)

Wynik mojej diety to 24kg mniej w 3-4 m-c i najważniejsze od kwietnia waga na stałym poziomie.Bez głodzenia się i odmawiania prawie wszystkiego.

Nie miałem presji,aby wrócić do poprzedniego jedzenia.Jedyne to zrobiłem się łakomy na ciasta,itp ,a przed dietą nie przepadałem za słodkościami(nawet kawy nie słodzę).

Polecam moją dietę bo jest skuteczna.Zmuszać nikogo nie mam zamiaru.

W mojej diecie były:

-ziemniaki,makaron,ryż,chleb itp.

Herakles, to naprawde niewiele mowi o diecie. W mojej tez sa ziemniaki (2x w miesiacu na niedzielny obiad u rodzicow), makaron (1-2x tygodniowo, pelnoziarnisty, przewaznie ze szpinakiem i jakas ryba), ryz (3-4x w miesiacu, z tego 1x na 2 miesiace z jablkami i cynamonem, a reszte w formie sushi) i chleb (1 kanapka dziennie do pracy, z razowej maki zytniej) ;)

Herakles, to naprawde niewiele mowi o diecie.

To właśnie próbuje przekazać innym,aby nie słuchali tych bzdur(nie jedz makaronu,chleba,itp,najlepiej nie jedz nic,nie jedz po 18.00).

Wystarczy wybrać się nawet wirtualnie do dietetyka,który ustali specjalnie dla nas dietę-posiłki i ich wielkości,a nawet listę tygodniową zakupów.

W razie braku efektów zmodyfikują ją odpowiednio.

To naprawdę nie kosztuje dużo.

Ale jak ktoś chce podcierać tyłek szkłem to jego sprawa.