Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja - 2 kg w tydzień, ale dzisiaj jechałam 200 km przez prawie 4,5 godziny (były chwile, że myślałam, że to moja ostatnia podróż ze względu na pogode) no i dojechałam i wypiłam 2 piwa i zjadłam małą pizze. :(

Nie załamuj się.

Piwko można wybaczyć,ale pizze i to mała już nie.

Nie jeść mało ,a tyle ile potrzebne jest organizmowi i zdrowo.Do tego przede wszystkim ruch.

Świetny przepis na utrzymanie wagi PO schudnięciu. Przynajmniej w moim przypadku ;)

A dziś się nawet poruszałam. 2 godziny odśnieżania i godzina "spaceru" z psem, o ile spacerem jest przekopywanie się przez zaspy sniegu. Wróciłam głodna jak wilk..

Świetny przepis na utrzymanie wagi PO schudnięciu. Przynajmniej w moim przypadku ;)

A dziś się nawet poruszałam. 2 godziny odśnieżania i godzina "spaceru" z psem, o ile spacerem jest przekopywanie się przez zaspy sniegu. Wróciłam głodna jak wilk..

I wtedy powinnaś jest odpowiednie produkty,aby zaspokoić potrzeby organizmu.

O ja też dzisiaj odrobiłem zadanie.

Pięć godzin robiłem za pomocnika na polowaniu na bażanty. Fajna przeprawa , tylko pogoda kiepska.

Łowiecki wynik średni 5 szt, ale na kondycję działa super.

Widzisz,aby więcej takich polowań.Jakby wynik łowiecki byłby wyższy to zapewne zostałby skonsumowany.

A tak trochę wysiłku,nagroda mała,ale za to jak wtedy smakuje.

O ja też dzisiaj odrobiłem zadanie.

Pięć godzin robiłem za pomocnika na polowaniu na bażanty. Fajna przeprawa , tylko pogoda kiepska.

Łowiecki wynik średni 5 szt, ale na kondycję działa super.

O 5 za dużo. Biedne bażanty :(

A nie polecanie ćwiczeń przy nie jedzeniu to już mi się w głowie nie mieści i w dodatku piszesz,że pracujesz w służbie zdrowia.

Nie od dzis wiadomo, ze w sluzbie zdrowia (niestety nie tylko polskiej) nie ma zwyczaju doksztalcania sie, a przez studia sie przechodzi na sciagach ;) Do tego dochodzi zarabianie przemyslu farmaceutycznego na leczeniu objawow, zamiast likwidowac przyczyny. Kolezanka niespelna 30letnia z wysokim cholesterolem dostala od groma tabletek, statyny na zbicie itd. A wystarczylo zmienic diete... I tak wlasnie zrobila, zamiast rozwalac sobie organizm.

Znasz ten kawal o lekarzu, co to kazal amputowac sine jadro, a potem nastepne?

p.s. z odchudzania poki co nici - jakies zapalenie gornych drog oddechowych :(

Mało słyszałeś.

to akurat opinia nie moja, lecz endokrynologa :). I może dość brutalne stwierdzenie, które usłyszałam "w Oświęcimiu grubych nie było". Dieta, o której pisałam była stosowana i była skuteczna, ale była stosowana w warunkach szpitalnych, żeby nie było nieporozumień. Kurczyła zołądek na tyle, ze potem przy niewielkim wysilku przechodziło się na dietę niskokaloryczną i chudło dalej. Lecz przy diecie sporo poniżej 1000 kal nie należy ćwiczyc. Bo nie ma z czego budować mięśni. A poza tym i tak jest skonnoć do kwasicy, po co ją podnosić mleczanami?

Pewnie. Mozna tez walic z armaty do pajaka w kiblu. Pajak zginie, a toalete wysadzisz w powietrze.

no nie, aż tak nie jest :)

choc jeżeli dalej bedzie padać, to niewykluczone, na dzialce mam tak z pół metra śniegu. Jedynie samochody pieczolowicie odśnieżamy i drogę do drewutni.

A jutro idę pieszo (na kijkach) do pracy. Dziś tak użyłam w mieście, że wolę iść godzinę :)

Zbigniew100 zjadlam w pierwszy dzien trzy suche i potem z polewa chyba szesc ale wszystko w ramach dziennej porcji kcal, teraz mnie nie ruszaja :)>

Gorzej bedzie z ciastem, bo juz dwa miesiace nic nie pieklam (zeby nie kusilo), wiec w swieta bedzie kusic.

A tak w ogole to mam zastoj i to nie mobilizuje. Przez caly tydzien ubylo tylko 200 g, a nie zlamalam sie ani razu.