adamrw 27.12.2009 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2009 Witam, na wiosnę czeka mnie dokończenie ścian szczytowych oraz ich wykończenie (przed więźbą, czy po??? - ktoś może poradzić ). Zastanawiam się nad kilkoma opcjami: 1. docinany porotherm 44 2. docinany porotherm 30 + styropian z zewnątrz 3. cegła z dwóch stron + styropian wewnątrz 4. beton komórkowy 30 + styropian na zewnątrz. Nie wiem co wybrać - teoretycznie 1., ale jak domyślam się, będzie mnóstwo roboty z docinaniem bloczków Czy ktoś już przechodził przez ten dylemat i może podzielić się spostrzeżeniami? Poddasze użytkowe, jeśli coś to zmienia pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdala 27.12.2009 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2009 my dalismy porotherm 25 + styropian i cegłę[/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urobert 27.12.2009 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2009 Witaj, U mnie docinalismy 44. Ja wprawdzie nie mam duzego budynku i prosty dach, ale nie byl to bardzo duzy, pracochlonny klopot. Przed wiezba. Pozdrawiam, Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 28.12.2009 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Witam, Zastanawiam się nad kilkoma opcjami: 1. docinany porotherm 44 Nie wiem co wybrać - teoretycznie 1., ale jak domyślam się, będzie mnóstwo roboty z docinaniem bloczków Adam Moim zdaniem skos szczytu od góry powinien być odizolowany termicznie czyli przerwa między sciana a docelową warstwą dachu (deskowanie?) na styropian. Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urobert 28.12.2009 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 A tak, prawda, zapomnialem o tym. Ja polozylem na calej szerokosci welne mineralna z rolki. Pozdrawiam, Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts