Julia100 27.12.2009 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2009 Witam serdecznie. Czy można poznać opinię na temat tego kominka ? Szukam pieca kominkowego wolnostojącego z płaszczem wodnym ( w domu zastosowane będzie ogrzewanie olejowe , a płaszcz wodny ma być jedynie zabezpieczeniem w przypadku braku oleju lub awarii pieca zasadniczego). Bardzo podobają mi się piece kaflowe. Znalazłam taki piecyk czeskiej firmy ABX Marina - ale nie jest dostępny. Proszę o pomoc. Julia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Julia100 27.12.2009 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2009 a może ktoś wie kogo się o taki piec zapytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzychos 28.12.2009 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Chodzi tobie o jakiś piec czy "zwykły" kominek z płaszczem wodnym firmy Edilkamin typ Aqua. Jeżeli o kominek to takowy posiadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Julia100 28.12.2009 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Witam serdecznieDzięki za odpowiedź. Mam wrażenie, że co sobie nie wymyślę to nikto o czymś takim nie wie lub nie ma. Podoba mi się taki kominek wolnostojący ( link niżej). Czy taki posiadasz. Jeżeli nie to napisz swoją opinię na temat kominków tej firmy.pozdrawiam serdecznieJulia http://twojekominki.pl//index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=690&category_id=60&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzychos 28.12.2009 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Właścicielem włoskiej firmy Edilkamin jest koreański producent kotłów gazowych Ulrich. O niczym to pewnie nie świadczy, Urlich chciał poszerzyć swoją ofertę i po prostu kupił Edilkamina. Niektórzy mówią, że włoskie produkty są mało solidne, ale z drugiej strony kto ma się znać najlepiej na piecykach i kominkach z płaszczem wodnym jak nie włosi, u których taki rodzaj ogrzewania domów i mieszkań jest bardzo popularny z uwagi na klimat. Poza tym we Włoszech jest to często jedyny rodzaj ogrzewania.Uważam, że kominek który posiadam (Idro 50) ma nowoczesny i bardzo ładny wygląd i jest porządnie wykonany. Z resztą posiadam katalog wyrobów Edilkamin i według mnie wszystkie kominki są ładne, a piecyki to są po prostu śliczne.Nie wiem jak w piecyku który sobie wybrałaś, ale mój kominek ma system czystej szyby i rzeczywiście szyba słabo się brudzi - to znaczy, że brudzi się trochę, ale i tak jest nieźle, bo bardzo czesto te systemy się nie sprawdzają. Kominek który posiadam ma moc użytkową 21 kW i ogrzewam razem z garażem powierzchnię ok. 200 m2 i jeśli chodzi o moc to jest na styk. Twój piecyk Aqua wg. katalogu który posiadam ma moc użytkową 12,5 kW i ogrzewa powierzchnię 120 m2. Swój kominek używam od dwóch miesięcy i jestem bardzo zadowolony, chociaż sprzedawca bardzo się ucieszył, że go w końcu sprzedał - być może cena, kominek kosztował 5,5 tyś. Mimo wszystko jak masz możliwość to obejrzyj sobie swój piecyk najpierw w realu. Lepiej nic nie kupować na podstawie zdjęć w internecie lub w katalogu. Może być Ci bardzo ciężko znaleźć kogoś, kto taki piecyk posiada. W polsce taka forma ogrzewania jest mało popularna. Jak pytałem na forum o swój kominek Idro 50 to też po dłuższym czasie odezwały się tylko 2 lub 3 osoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Julia100 29.12.2009 16:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 dziękuję za informacjęmam nadzieję że uda mi się go zobaczyć gdzieć w realupozdrawiam i szczęśliwego NR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nomad7 29.12.2009 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Z ciekawszych (m.zd.), dostępnych w Polsce:piec z płaszczem wodnym dla osób poszukujących prostego skandynawskiego wzornictwa:http://www.hwam.com/Products/Technical+products/Watertank+stoves/HWAM+Monet+with+watertank a to coś więcej, czyli wolnostojący kocioł co na pelet, czyli pełna automatyka pracy:http://ekopiece.net/index.php?strona=venezia-13-kw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Julia100 31.12.2009 14:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 te drugie są bardzo ładne - ale drogie. Dziękuje za pomoc. Wysyłałam do firm handlujących piecami kominkowymi ktore mi się podobają - z prośbą o opinię - ale "0" odzewu. Pewno to nowość, albo nikt nie kupuje. Pozdrawiam i Szczęśliwego Nowego Roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grum 10.01.2010 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 Taki kominek z płaszczem wodnym obłożony kaflomi ceramicznymi - takimi jak w piecu kaflowym to koszt 3.990 Euro netto. Zajmuję się sprzedażą takich kominków. Potrafi on ogrzać 200 m2 przy zastosowaniu zasobnika buforowego 300 litrów i zaworu mieszającego. Warunkiem takich osiągów jest utrzymanie ognia przez 12 godzin na dobę. Przy paleniu np. 6 godzin na dobę ogrzeje 100 m2. Przy zastosowaniu suchego drewna i zaworu mieszjącego gwarantujemy czystą szybę co jest rewolucją w kominkach z płaszczem. pozdrawiamGrum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts