Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Proszę o porady dotyczące montażu szklanych paneli w podłodze na piętrze tak by ok. 1m2 podłogi był ze szkła i łączył wizualnie poddasze z parterem. Mam taką opcję w projekcie. Jakie są ceny, producenci, zasady montażu i na co zwracać uwagę przy zakupie i montażu.

Coś takiego występuje w większej ilości np. w centrach handlowych Plaza. Czy ktoś montował już coś takiego?

https://forum.murator.pl/topic/135418-pod%C5%82oga-strop-ze-szk%C5%82a-gdzie-i-jakie-panele-szklane-wybra%C4%87/

Tej wielkości przeszklenie to nie jest jakiś wielki problem.

Wystarczy zestaw szklany z folią ulb szkło hartowane.

Gdzieś na forum spotkałem ładne zdjęcia . Jak znajdę podam namiary.

Już mam;

http://forum.muratordom.pl/szklo-w-suficie-w-celu-doswietlenia-klatki-schodowej,t163505.htm?highlight=przeszklony end strop

Super, dzięki!

Czy ktoś montował i korzysta z paneli szklanych "komercyjnych" tzn. nie zamawianych indywidualnie, tylko powszechnie dostępnych na rynku? Bardzo wartościowe byłyby opinie osób które użytkują coś takiego kilka miesięcy/lat.

• 6 years później...

Podnoszę temat. Mam pomysł na przeszklenie części holu, na styku ze ścianką kolankową, wymiary 2.2x1m.

Bardzo proszę o opinie użytkowników przeszkleń w stropach. Z czego, u kogo, koszty, wady...

Podnoszę temat. Mam pomysł na przeszklenie części holu, na styku ze ścianką kolankową, wymiary 2.2x1m.

Bardzo proszę o opinie użytkowników przeszkleń w stropach. Z czego, u kogo, koszty, wady...

Hartowana szyba 10mm wystarczy, kazdy szklarz takie cis zrobi i zamontuje. Z wad to na pewno to ze z czasem sie porysuje i bedzie widac matowe sciezki

• 1 month później...
Szkło hartowane 10mm jak ktoś wyżej proponuje jest za słabe. Tj wytrzyma pewnie ciężar człowieka czy nawet 2 ale tu ma być bezpiecznie na 200%. Robili u mnie w firmie byłej coś takiego. Szkło było na podkładzie z poliwęglanu litego. Da się to taniej zrobić bez utraty bezpieczeństwa ale nigdy nie będzie to cena szkła okiennego 6mm.