kpiotrek 27.12.2009 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2009 Mieszkam pierwszy rok w nowym domu. zrobiliśmy sobie schowek pod schodami. całe lato wszystko było ok ale zimą na ścianach i suficie pojawiła się pleśń. dodam że schowek oraz strych nad nim nie jest ogrzewany. mam zrobiony otwór w ścianie fi100 (z rury pcv) ale na zimę zapchałem go watą bo strasznie wiało. czy jest jakieś rozwiązanie żeby nie wiało a wentylacja działała? myślałem o zakupie wentylatora i czujnika wilgotności... tyle że nie wiem czy to pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 27.12.2009 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2009 se poczytaj:http://forum.muratordom.pl/o-wentylacji-co-i-po-co-wzdluz-i-w-poprzek,t134659.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kpiotrek 28.12.2009 00:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 se poczytałem... a na moje pytanie odpowiedzi brak. nie chodzi mi o to skąd i dlaczego bierze się wilgoć, nie dziwi mnie też to że pojawiła się w moim schowku - tylko - czy dobrym rozwiązaniem będzie wentylator z czujnikiem wilgotności?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts