danielqwerty 28.12.2009 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Witam Serdecznie!Jestem studentem budownictwa, zarządzanie procesami budowlanymi w budownictwie.Za pośrednictwem forum pragne zrobić pewną sonde.Drodzy użytkownicy.Jaki cechy powinna posiadać firma budowlana?Co powinna sobą reprezentować?Co jest tak naprawde ważne, czy taniość, czy rzetelne wykonanie, solodność, ućciwość? Jak sie ma to do cenny świadczonych usług?Na co patrzy klient przy wyborze wykonawcy?Czy potencjalny klient szuka wykonawcy generalnego (od fundamentów do wykończenia wnetrz), czy woli zaoszczędzić i zlecać wykonanie poszczególnych robót mniejszym ekipom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 28.12.2009 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 terminowość i uczciwość w sensie- wiedza i dokladność wykonania cena wbrew pozorom wcale nie jest najważniejsza, wazne żeby za wyższą ceną szedł lepszy produkt. Co do etapów czy na całość... Hmm chciałabym zobaczyć firmę, w której będzie dobry wylewkarzi dekarz i świetny elektryk, który doradzi i podpowie i myślący hydraulik i szef, co zna się na wsztsrkim i umie sprawdzić pracowników. Ale tak to tylko w erze. Najcześciej jednak wieksze firmy korzystają z podwykonawców, czyli właściciel ogranicza się do znalezienia ludzi wyspecjalizowanyxh w czymś i nawet nadzorować ich nie potrafi, bo wie tyle, co inwestor. Więc tutaj zależy od wolnego czasu i kasy. Jak ktoś ma czas, to szuka sobie sam wykonawców, jak nie ma, to płaci za szukanie... A przede wszystkim najważniejszą cechą firmy budowlanej jest znać swoje możliwości. Bo największą wadą zwykle jest pazerność - firmy biorą wiecej zleceń, niż są w stanie dobrze wykonać i zaczynają się schody. Póki firma jest mała, rodzinna, buduje niewiele, właściciel wsyskiego dopatrzy - jest OK. Potem zyskuje renomę, ma coraz więcej zleceń, zatrudnia byle kogo, byle do przodu i zonk... Tyle razy to widziałam. Dltego jak polecamy sobie na forum wykonawców, to często pytamy, czy "jeszcze się nie zepsuł" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 28.12.2009 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 zasoby i kompetencje, reszta to tylko pochodne ;-0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciril 29.12.2009 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Przede wszystkim rzetelność i solidność. A jak dostanie się to jeszcze za dobrą cenę to jestem w niebie. Dlatego budujemy sami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 31.12.2009 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 a ja do tych wszystkich wypowiedzi dodam ,że myśląca za inwestora,czyli taka ,która podpowie,zasugeruje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts