focus 28.12.2009 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Witam, Mam pytanie w sprawie zabezpieczenia przed mrozem WC w domu w którym nie będzie mnie przez okres zimy. Wodę oczywiście spuściłem jednak nie wiem jak to zrobić w kiblu - ubikacji . Ma ktoś jakiś sposób? Tam woda stoi cały czas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sni6 28.12.2009 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Wybrać ręcznie wodę z syfonu ( np kubeczkiem + końcówke strzykawką dużą) i zatkać gazetą żeby nie śmierdziało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djcezar 28.12.2009 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 A może wlać coś co nie zamarza w mrozie? Płyn do spryskiwaczy itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 28.12.2009 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 wode w syfonach wymienic na zimowy plyn do szyb samochodowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 28.12.2009 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 ostatnio koleżanka mówiła, że hydraulik jej mówił że istnieje jakiś płyn, który nie zamarza. Mówił w kontekście wlania do całej instalacji grzewczej (kaloryfery). Ktoś coś wie? A raczej do jakiej temperatury nie zamarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 28.12.2009 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 ostatnio koleżanka mówiła, że hydraulik jej mówił że istnieje jakiś płyn, który nie zamarza. Istnieje! Piłem go w święta! Nawet niezły był... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 28.12.2009 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 też przypuszczam, że to na bazie alkoholu ale ciekawi mnie, czy się sprawdza jako hmm ciecz do kaloryferów no i do jakiej temperatury wytrzyma ta moja koleżanka uznała sprawę za załatwioną - fachowiec powidział, że może zostawić napełnioną instalację na zime, bez ogrzewania, więc wystarczy zdobyć ten płyn i problem z głowy. Ja mam wątpliwości, cos to za proste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
revalidon 28.12.2009 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 też przypuszczam, że to na bazie alkoholu ale ciekawi mnie, czy się sprawdza jako hmm ciecz do kaloryferów no i do jakiej temperatury wytrzyma ta moja koleżanka uznała sprawę za załatwioną - fachowiec powidział, że może zostawić napełnioną instalację na zime, bez ogrzewania, więc wystarczy zdobyć ten płyn i problem z głowy. Ja mam wątpliwości, cos to za proste Ergolid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
focus 28.12.2009 12:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Patent z płynem do spryskiwaczy w WC powinien być ok. Nie przewiduję -22 st w domu. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 28.12.2009 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Patent z płynem do spryskiwaczy w WC powinien być ok. Nie przewiduję -22 st w domu. Dzięki Tylko żeby myszy nie wypiły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irek.w 28.12.2009 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Nasyp soli albo wlej denaturat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 28.12.2009 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Nasyp soli albo wlej denaturat Sól nic nie da -zamarznie a denaturat wywietrzeje i też zamarznie Chyba najlepszym rozwiązaniem jest wybranie wszelkiej wody-kiedyś widziałem jak ktoś zasypał kibelek kulkami styropianu do pełna aby zapobiec zamarznięciu-nie popękał kibelek, ale w zbiorniku dolnopłuka była woda(pewnie zapomnieli) i ten pękł Poprawiałem tam elektrykę i była wszędzie podłogówka-wodę z niej wypompowali kompresorem to samo zrobili z instalacji wodnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 28.12.2009 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Sól nic nie da -zamarznie Solanka zamarza w -17. Owszem, nie jest to niemożliwe, ale we wnętrzach jednak rzadkie u nas. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LFS 28.12.2009 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 nasyp do wody sól1 kg zalej małą ilością ciepłej wody - powinno wystarczyć na polskie mrozy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 28.12.2009 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Nasyp soli albo wlej denaturat Sól nic nie da -zamarznie No przecież, że zamarznie, poniżej -20,2oC. Tyle wynosi temperatura eutektyczna solanki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 28.12.2009 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 w co mam coś na bazie glikolu (ale co dokładnie nie pomiętam), syfony - płyn do spryskiwaczy, można na wierzch dać parę kropel oliwy (nie wietrzeje)spuszczam wodę ze wszystkich wężyków (raz jeden pękł), 5 sezonów i bez nieprzyjemności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 28.12.2009 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Witam, Mam pytanie w sprawie zabezpieczenia przed mrozem WC w domu w którym nie będzie mnie przez okres zimy. Wodę oczywiście spuściłem jednak nie wiem jak to zrobić w kiblu - ubikacji . Ma ktoś jakiś sposób? Tam woda stoi cały czas... ja wybrałem. Kubkiem, na maxa. Ile się dało, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 28.12.2009 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 w co mam coś na bazie glikolu (ale co dokładnie nie pomiętam), syfony - płyn do spryskiwaczy, można na wierzch dać parę kropel oliwy (nie wietrzeje) spuszczam wodę ze wszystkich wężyków (raz jeden pękł), 5 sezonów i bez nieprzyjemności Gdzie Ty masz ta daczę? może by się załapał kiedyś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 29.12.2009 00:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Oprócz wspomnianego już Ergolidu są inne: http://transtherm.pl/ http://www.energetyka.xtech.pl/productItem.aspx?lgn=4010&pk=14570 http://sklep.organika.com.pl/index_pmale.php?grid=0000000003 http://transtherm.pl/ http://www.motozakupy.com.pl/index.php?p499,eco-2000-a-4-litry http://www.vestoil.com.pl/chlodnictwo.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts