misiek_y 28.12.2009 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 WitamZaobserwowałem u siebie że w niektórych miejscach na pustakach Porotherm pojawiły się pęknięcia pionowe na zewnątrz budynku Pęknięcia są tylko na zewnątrz ten sama cegła Porotherm od wewnątrz nie jest pękniętaTeraz nie wiem czy powinienem się tym przejmować czy nie proszę was o poradę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rael_ww 29.12.2009 00:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Pytanie jaka jest skala zjawiska. Jeśli mała, to ok. Często nawet nowe pustaki mają takie pęknięcia i to nie tylko na zewnątrz, ale i w środku (pustaka). No i jakie okoliczności zjawiska. Czy mur był wilgotny i pojawił się mróz? Generalnie, dużo jest takich z pozoru niepokojących zjawisk na budowie. W znakomitej większości nie mają większego znaczenia.. poza tym, że niepokoją A czujność zawsze wskazana! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 29.12.2009 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 za mało danych - jak pękło od fundamentu do kalenicy w linii prostej to bym się martwił a jeżeli są to losowe pustaki (przykładowo Leiera ) to raczej norma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rael_ww 29.12.2009 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 No i jeszcze jedno. Zawsze można reklamację złożyć. Jakby coś się dalej działo, to będzie udokumentowane. Ważne!!!Niezależnie można zawalczyć o jakąś przecenę. Miałem podobną sytuację u siebie i zrobili mi przecenę. Na bloczki betonowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiek_y 08.01.2010 10:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 WitamPrzeważnie są to losowe w trzech miejscach mam że dwa podrząd ale nie więcej Ale jak oglądałem stare fotki to zauważyłem na nich też pęknięcia jak stały same ściany a jak byłem ostatnio to w niektórych pęknieciach była zaprawa czyli były pęknięte już w trakcie stawiania scian ale kilka to jestem na 100% pewien że powstały teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts