sony_1000 28.12.2009 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Witam, na początku Witam wszystkich i mam nadzieje, że po przejrzeniu całego forum dobrze trafiłem w dział z tematem. Zaznaczam również, że nigdy nie wykonywałem prac, że tak powiem - wykończeniowych, także jestem laikiem w tych sprawach.Sąsiad zalał mnie wodą i powstały zacieki na suficie i trochę na ścianie - ogólnie nie jest tego dużo ale wygląda jak wygląda. Poczekałem, aż wszystko będzie suche i kupiłem Renostyl - Dekoral (specjalny do plam) i zamalowałem. Już po 2h było widać, że jednak nie przykryło wszędzie tak samo. I moje pytanie - czy po całkowitym wyschnięciu położyć 2 warstwę czy użyć czegoś innego?Chętnie posłucham rady.Dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesław1978 28.12.2009 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 możesz śmiało RENOSTYLEM pomalować następną i następną- nawet użyj jej jako ostatecznej warstwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sony_1000 28.12.2009 16:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Witam ponownie, na stronie dekoralu przeczytałem informację, iż po zastosowaniu Renostylu "przejechać" normalną emulsyjną farbą. Czyli tak też zrobiłem. Przejechałem zabrudzone plamy farbą emulsyjną - taką jaka była użyta wcześniej do malowania pomieszczenia. Jak na razie nie widać, żeby plamy wychodziło, ale z ostatecznym osądem poczekam do całkowitego wyschnięcia. Z tym, że teraz już widzę, że te nowo malowane kawałki będą bielsze od "starych" ścian, ale z tym się liczyłem. Całego pomieszczenia nie opłaca mi się od nowa malować. Dobra, suma sumarum dotychczas 1 warstwa Renostylu + 1 warstwa emulsyjnej.Jakby plamy było jeszcze widać to powrócić z powrotem do Renostylu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thoby 29.12.2009 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Ja mam podobny problem. Malarze w kilku miejscach gdzie miałem zacieki (w wykuszu...) zrobili podkład do zacieków z Dekorala. Ale pojawiły się i tak bąble, a w innych miejscach odpryskuje się farba.Można temu teraz jakoś zaradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sony_1000 29.12.2009 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 U mnie jedna warstwa Renostylu pomogła. Zacieków nie widać. Jedyny minus, że mam na suficie pasek, który jest bielszy od reszty sufitu. Może z czasem zszarzeje i będzie jakoś jednolicie. Lepsze to niż brązowe zacieki Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thoby 29.12.2009 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 A malarze mówili mi żeby kupić Gruntomal, ale jak przeczytałem opis - że to do drewna to kupiłem inny podkład.Może jakbym się posłuchał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts