prystelka 28.12.2009 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Rok temu położyliśmy gładzie gipsowe na tynki cem.- wap. Gładzie sa może i estetyczne ale niestety bardzo łatwo je uszkodzić. Mam małe dziecko 1,5 roku i wystarczy że lekko uderzy lub zarysuje zabawką ścianę a już zostaje dziura. Oczywiście mam w planach za jakis czas zmienić tynki ale nie wiem na co. Podejrzewam że większość z Forumowiczów ma gips na ścianach. Ale może ktoś ma jakies inne rozwiązanie, równie ładne a bardziej trwałe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LukaEgon 28.12.2009 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 To połóż sobie Dolinę Nidy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 29.12.2009 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Rok temu położyliśmy gładzie gipsowe na tynki cem.- wap. Gładzie sa może i estetyczne ale niestety bardzo łatwo je uszkodzić. Mam małe dziecko 1,5 roku i wystarczy że lekko uderzy lub zarysuje zabawką ścianę a już zostaje dziura. Oczywiście mam w planach za jakis czas zmienić tynki ale nie wiem na co. Podejrzewam że większość z Forumowiczów ma gips na ścianach. Ale może ktoś ma jakies inne rozwiązanie, równie ładne a bardziej trwałe hmmm zostaje dziura?, taki krater az do tynku?, czy jedynie wglebienie w warstwie gladzi? moze fotke wrzucisz?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prystelka 29.12.2009 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 No różnie to wygląda czasem rzeczywiście wgłębienie ale jeżeli uderzy mocniej pozostaje dziura. Ogólnie dla mnie jest to zdecydowanie za słaby rodzaj tynku. Zastanawiam się nad tynkiem mineralnym typu kornik lub baranek ale nie wiem czy będzie to ładnie wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LukaEgon 29.12.2009 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Z tych nieładnie wyglądających to może być jeszcze mozaika lub stal hartowana a tak już całkiem poważnie..jeśli chcesz mieć równo i twardo to poszukaj sobie opinii o tej Dolinie Nidy, to na prawdę twardy gips. Kładzenie to istne piekło, ale jeśli to zlecisz to niech się martwią fachowcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert.k 29.12.2009 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Co do baranka to rozwiązanie wydaje się być dobre. Jest trochę ostry co dodatkowo oduczy dzieciaka drapać po ścianach. Kilka razy skutecznie się poobdziera i zostawi ściany w spokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts