Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Prawidłowo wyregulowana brama o szerokości 5m i typowej wysokości 2-2,25m ustawiona pod ręczną obsługę (inaczej napina się sprężyny i ustawia rolki pod automat) daje się otworzyć jedną ręką (przynajmniej męską). Kobieta może jednak narzekać. Stanowczo doradzam zakup bramy od razu z napędem elektrycznym - wyjdzie taniej niż jego późniejszy montaż, który i tak nastąpi prędzej czy później. U niektórych producentów różnica wyniesie zaledwie 500-600zł.

mam brame 4,75 na 2,22m pierwszy miesiąc po montażu nie miałem napedu , nie dojechał czy coś

brame otwierałem recznie , chodzi jak lala , wystarczyło ruszyć pierwsze 15-30cm potem już sama ciągła do samej góry , obecnie otwieram automatem ale zdarzyło sie że nie było zasilania , chodzi dalej tak samo ręcznie

mam brame 4,75 na 2,22m pierwszy miesiąc po montażu nie miałem napedu , nie dojechał czy coś

brame otwierałem recznie , chodzi jak lala , wystarczyło ruszyć pierwsze 15-30cm potem już sama ciągła do samej góry , obecnie otwieram automatem ale zdarzyło sie że nie było zasilania , chodzi dalej tak samo ręcznie

No właśnie :-?

W tym cały problem 8) :lol:

brama dla faceta nie powinna robic problemu... zalezy jak masz sprezyny zbalansowane...brama powinna stac w polowie nie opadac i nie isc do gory... montuje bramy od 96 r..ale silnik polecany.. zwieksza zywotnosc bramy a o komforcie nie wspomne.. pozd.. jak masz jakies pytania to dzwon.. 504064961

Nasza pięciometrowa tak właśnie się zachowywała (tzn. Twoim zdaniem była zbalansowana), ale żebym ją oderwała od dołu :evil: :o :lol: .... - dlatego daliśmy napęd :D

Zwracam sie z pytaniem do uzytkownikow bram o szerokosci 5000m.

Macie takie bramy???

Do takiej bramy to musisz zatrudnić stado strongmanów...

PS. Przepraszam za OT, ale nie mogłem się powstrzymać, gdy zacząłem sobie wyobrażać co można wwieźć TAKĄ bramą :-D np. całą szeregówkę w poprzek...