staś100 29.12.2009 07:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 W kuchni do lodówki, piekarnika, kuchenki gdzie montowaliście gniazdka bezpośrednio za sprzętami czy za szafką obok tych sprzętów aby można było w każdej chwili je wyłączyć bez odsuwania sprzętów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
revalidon 29.12.2009 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 obok grilla w ogrodzie. A jak macie rozwiązane gniazdka zewnętrzne, np. to obok przyszłego grilla..? Jakis słupek metalowy i na słupku gniazdko z IP66 czy są jakieś gotowe słupki z gniazkiem..?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 29.12.2009 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 no chyba jednak łatwiej odsunąć lodówkę niż szafkę z całą zabudową kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
staś100 29.12.2009 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Znajomi zrobili właśnie za szafką obok lodówki , a w tylnej ściance szafki otwór wycięli aby wygodnie wyłaczyć bez konieczności jej odsuwania.Mówią ze to dobre rozwiązanie a co wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 29.12.2009 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 A jeśli żona depiluje nogi to zrób w sypialni i salonie (będzie się tak sytuować zamiennie o ile to to samo piętro z łazienką) gniazdko na tyle blisko łóżka/sofy aby sięgał kabel od depilatora. Będzie zadowolona że nie musi ciąga krzesła lb przedłużacza, i nie za meblami bo nie użyje. w salonie ? do depilatora ? to może jeszcze w kuchni nad stołem...... żonka mogłaby wyciągnąć nogi nad śniadaniem.....i ekszyn ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 29.12.2009 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 obok grilla w ogrodzie. A jak macie rozwiązane gniazdka zewnętrzne, np. to obok przyszłego grilla..? Jakis słupek metalowy i na słupku gniazdko z IP66 czy są jakieś gotowe słupki z gniazkiem..?? są takie słupki z gniazdkami, najlepiej szukać w sklepach ogrodniczych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert.k 29.12.2009 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 U nas nie ma typowego salonu jaki jest w domku na dole. Mamy pokój na poddaszu + sypialnie. Łazienka nie jest gotowa więc niestety... A poza tym bez przesady. Od kilku włosków nikt nie umarł. Odkurzacz i do dzieła. Poza tym depilator to tylko przykład czegoś z czym trzeba czasem się wygodnie rozsiąść. Inny to laptop, który wymaga zasilacza przy dłuższej pracy. Oczywiście można mieć pokój komputerowy ale na pewno przy małych dzieciach każdy chętnie tam siedzi jak dzieciaki się bawią w salonie.Co do przedłużaczy to pewnie nie da się ich uniknąć ale można je ograniczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 29.12.2009 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Poza tym depilator to tylko przykład czegoś z czym trzeba czasem się wygodnie rozsiąść. Oczywiście, że tylko przykład. I nie tylko rozsiąść, ale i rozłożyć. Bo wielu pisze o tym i owym, ale o wibratorze to nikt się nie zająknie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 29.12.2009 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Znajomi zrobili właśnie za szafką obok lodówki , a w tylnej ściance szafki otwór wycięli aby wygodnie wyłaczyć bez konieczności jej odsuwania.Mówią ze to dobre rozwiązanie a co wy na to? U nas cała kuchnia w zabudowie, więc żeby mieć możliwość odłączenia sprzętów w każdej chwili sprzęty są podłączone do gniazdek za pomocą przedłużaczy. Wystarczy odpiąć cokoły, wsadzić rękę pod meble i wyjąć wtyczkę danego sprzętu z przedłużacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 29.12.2009 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Wibratory są na baterie , albo akumulatory i to fakt trzeba je ładować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 29.12.2009 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 no i gniazdko nad lodówką w kuchni. 2/3 gospodyń tak własnie chce a do czego? lodówka powiedzmy 1,7-1,9m, to żeby do tego gniazdka się dostać to trza by na drabinkę się wspinać U nas lodówka ma chyba z 190cm. Więc odpada taki pomysł. A zresztą przewód zasilający ma chyba z 1,2m długości! (Lodówka nowa Indesit). Wibratory są na baterie , albo akumulatory i to fakt trzeba je ładować A skąd wiesz. Są chyba i bez baterii też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andk 29.12.2009 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 mynia_pynia napisał: Wibratory są na baterie , albo akumulatory i to fakt trzeba je ładować A skąd wiesz. Są chyba i bez baterii też. Te bez baterii to z reguły mają nogi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert.k 29.12.2009 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 A je się podłącza do piwa a nie prądu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 29.12.2009 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 mynia_pynia napisał: Wibratory są na baterie , albo akumulatory i to fakt trzeba je ładować A skąd wiesz. Są chyba i bez baterii też. Te bez baterii to z reguły mają nogi... słusznie! Bo są takie o napędzie bateryjnym, ale są i takie o napędzie jądrowym! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 29.12.2009 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 A możne takie cudo: http://img205.imageshack.us/img205/605/cudo.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 29.12.2009 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 A możne takie cudo: Podaj, jaką moc maksymalna ma to cudo. Uprzedzam, że jej przekroczenie, to zjaranie zwiniętego przewodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 29.12.2009 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 a ja chorowałam i choruję nadal na gniazdka z wyłącznikami. Gdziekolwiek by były.Przyzwyczaiłam się do ustrojstwa w Anglii, tam to standard i jakie wygodne! Wiem można listwy, ale to nie to...I mam zonk - u nas takich nie sprzedają. Dlaczego????Raz tylko widziałam w Casto, drogie jakby miało pilota, potem już nie było...Ktoś wie, gdzie kupić za nieduże pieniądze???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 29.12.2009 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 A możne takie cudo: Podaj, jaką moc maksymalna ma to cudo. Uprzedzam, że jej przekroczenie, to zjaranie zwiniętego przewodu. Każdy przedłużacz czy gniazdo ma określony maksymalny prąd czy pobór mocy. Którego przekroczenie skończy się jak to nazwałeś "zjaraniem" jakiegoś elementu. Nie widzę żeby się to różniło specjalnie od zwykłego przedłużacza zawijanego i pewnie ma parametry standardowe czyli 16A 250V. Ale nie wiem tego na 100% po prostu takie zdjęcie rzuciło mi się w oczy i zamieściłem JAKO CIEKAWOSTKA TYLKO ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 29.12.2009 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Nie widzę żeby się to różniło specjalnie od zwykłego przedłużacza zawijanego i pewnie ma parametry standardowe czyli 16A 250V. To na 500% nie może mieć 16A. tego zwijany przewód nie wytrzyma w żadnym układzie. Ja myślę, ze to jest gdzieś w granicach 2,5A czyli maksymalnie 500 - 600W mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andk 29.12.2009 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Dokładnie. Kabel jak w odkurzaczu, system taki sam - i nie ryzykowałbym podłączania czegoś więcej niż odkurzacza. Urządzenie jest jak najbardziej sensowne ale jego zastosowanie nie powinno zmniejszyć ilości gniazdek w pomieszczeniu. Nie można tego stosować na zasadzie "gniazdko schowało się za meblem, ale wyciągnę sobie i podłączę rozgałęziacz". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts