glassempire 13.01.2004 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2004 Zamiescilam moj post w innym dziale ale widze ze ten jest bardziej "akuratny".Zamierzam zabrac sie za remont domu ktory stoi pusty okolo 20 lat (a byl zamieszkaly tez przez ok. 20 lat) - sciany, wiezba dachowa, fundamenty sa w dobrym stanie wiec zamierzam je zachowac i budowac w ramach starych scian (moze w przyszlosci dobuduje garaz zupelnie niezaleznie od mojego obecnego przedsiewziecia).Jestem totalnym nowicjuszem w tych sprawach. Wiem, ze trzeba uzyskac pozwolenie, wykreslic plany architektoniczne, podlaczyc media itp (to papierkowa robota).Przewiduje z grubsza kwote 30 000 euro na calosc. Gdybym sie w niej zmiescila byloby idealnie.Czy ktos z Was o wiekszej ode mnie praktyce i doswiadczeniu moglby mnie wprowadzic w tajniki rozpoczecia tej budowy?Z gory dziekujeLucy O'Neill Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 16.01.2004 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2004 Przede wszytskim musisz okreslic co chcesz zrobic i po co oraz dla kogo i na jakie potrzeby. O kwotach trudno rozmawiac nie znajac zakresu prac.Od tego co potrzebujesz odejmij to co masz i wyjdzie Ci co musisz zrobic. Dalej to zwyczajne pokonywanie przeszkod. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts