rafałek 13.01.2004 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2004 Czy ktoś ma nowe ceny z cennika na PH? Ale takie z oficjalnego cennika. Chcę porównać je do tego co po podwyżce oferuje mi hurtownia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bws22 13.01.2004 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2004 http://www.wienerberger.pl/cennik/ram_cen3.htmlsprawdź kilka hurtowni, ja miałem oferty różne czasem około 15%, najdroższy był oficjalny dystrybutor i co dziwniejsze reklamowałem tylko pustaki stropowe od niegoi naqjtaniej chyba wyjdzie jak będziesz kupował na całe tiry, jak brałem mniej 6 -8 palet to czasem musiałem dopłacic za transport.poza tym spróbuj wyciągnąc plan zniżek, w różnych miesiącach sa różne na poszczególne produkty, więc jak zamówisz w ostatnim dniu miesiąca to załapujesz się na tę cenę a dostawa późnieji przejdź się po placu i zobacz co naprawdę mają, bo jak ci trochę zabraknie to może być kłopot, ja na koniec kupowałem PH 8 cm dwie palety i miałem kłopot (był listopad) i kupiłem strasznie drogo w Andzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 13.01.2004 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2004 Dzięki!!!Widzę, że albo oni mają stary cennik, albo ktoś mnie robi w jajo!!!Idę jutro mocniej ponegocjować. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bws22 13.01.2004 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2004 Rafałek, jeszcze jedno. uważaj na klasę porotermu, ceny podają najczęściej dla 10, ja kupowałem 15, zapomniałem spytać o to przy tych pustakach stropowych i reklamowałem prawie 10 % dostawy, potem dokupiłem w klasie 15 i różnica była nieprawdopodobna nawet na oko a cena nie różni się specjalnie (chyba 5 do 7 %) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micmarci 13.01.2004 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2004 Porotherm 25 to tylko klasa 15. Dziesiątka jest zawsze dużo gorsza. Ja płaciłem z transportem i sztaplarką 4,22 brutto, ale to było 2002 rok maj i 22 palety. Wienerberger miał droższy cennik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej100 14.01.2004 00:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2004 Nie wiem czy Ci pomoge, ale w 04.2003 od producenta cena 4.6 zł-20% rabatu (transport własny ok.30km) a w hurtowni 3.20 zł (transport wliczony w cenę)poroterm 25 , 2200szt.Z tego co mówiono mi w zimie tj. przed kwietniem ceny są najkorzystniejsze. Ja zapłaciłem wcześniej i sukcesywnie dowożono mi na budowę w mc. 05-07. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 14.01.2004 07:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2004 Dzieki andrzeju100 ale pamiętaj, że kwiecień kwietniowi nierówny, a ten będzie jednym z dziwniejszych... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Rysiek S. 14.01.2004 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2004 Najlepiej znajdź jeden dobry skład budowlany w który będziesz wszytko kupował. Oni widząc że będą mieć dużyobrót dają ci dużu upust.Na porotherm "38" cm dostałem np 18% upusto biorąc pod uwage oficjalny cennik firmy Wieneberger.Oczywiście pozostałe towary też kupowałem z dużymi upustam.Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micmarci 14.01.2004 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2004 Najlepiej znajdź jeden dobry skład budowlany w który będziesz wszytko kupował. Oni widząc że będą mieć dużyobrót dają ci dużu upust.Na porotherm "38" cm dostałem np 18% upusto biorąc pod uwage oficjalny cennik firmy Wieneberger. Oczywiście pozostałe towary też kupowałem z dużymi upustam. Powodzenia Ach ta teoria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej100 15.01.2004 01:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2004 Dzieki andrzeju100 ale pamiętaj, że kwiecień kwietniowi nierówny, a ten będzie jednym z dziwniejszych... Święta racja i dlatego na ten wiosenny sezon już teraz wszystko aranżuję. (w planach położenie dachu) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 15.01.2004 06:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2004 Ja do końca stycznia chcę mieć skończoną listę potrzebnych materiałów i wszystko zamawiam na początku lutego. W tym dziwnym roku 2004 nie wierzę w żadne marcowe rabaty. Wszyscy w okolicznych hurtowniach śmieją się w nos - jak nie w marcu to się sprzeda w kwietniu... oj biedna dola inwestora... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa kulik 20.01.2004 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2004 moj wykonawca,poinformowal mnie ,,,,,,,,,,,że żadna podwyżka VAT nas inwestorów nie dotknie( on kupuje z 22%VAT a mnie dsprzedaje w 7%)mówi ,że to hurtownie i wykonawcy napędzją sobie klientów strasząc ich podwyżką-osoby prywatne nie sa objęte 22% VAT------Czy to jest prawda ????? kto może uczciwie nam cos powiedzieć na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa kulik 20.01.2004 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2004 moj wykonawca,poinformowal mnie ,,,,,,,,,,,że żadna podwyżka VAT nas inwestorów nie dotknie( on kupuje z 22%VAT a mnie dsprzedaje w 7%)mówi ,że to hurtownie i wykonawcy napędzją sobie klientów strasząc ich podwyżką-osoby prywatne nie sa objęte 22% VAT------Czy to jest prawda ????? kto może uczciwie nam cos powiedzieć na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bws22 21.01.2004 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2004 Ewa, jeżeli masz z nim umowę z jego materiałem to może wystawić ci fakturę na 7% a sobie odliczy, jeżeli oddzielnie to Ty zapłacisz 22%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts