Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

świąteczne prezenty - kosztowały, ale czy trafione

bobiczek

Recommended Posts

jeden mój prezent był szczególnie trafiony - ramka cyfrowa :lol: :lol:

Mamy setki, tysiące zdjęć, których nikt nie ogląda, bo są w komputerze. I teraz sobie migają na ścianie. I już się zaczyna - a pamiętasz... a to to skąd... :lol:

Ja w tym roku się przyznam, że powiedziałam mężowi, że nie chcę nic na urodziny, ani na święta i jak szanowny małżonek pozwoli to sobie conieco laserowo wydepiluje na zawsze. No i nie ma sprawy. Byłabym zadowolona jak ten pies co dostał kość, ale chyba ten mój małżonek nie może się pogodzić z tym, że tyle kasy na takie głupie cele i co jakiś czas to mi powie, że się dehumanizuję, albo że rozmawiał z koleżankami i to wcale nie działa. No psuje mi prezent. A sam? Dostał ode mnie nawigacje i teraz twierdzi, że żony już nie potrzebuje, że mu Kasia wystarczy!

"To wspaniale, że ludzie nie mogą doczekać się zmartwychwstania Zbawiciela, ale może powinni najpierw zakończyć świętowanie jego urodzin - skomentował sprawę rzecznik Kościoła anglikańskiego"

chyba się z nim zgadzam -:)

hmm tak sobie pomyślałam, że może by zrobić akcję forumowej wymiany nietrafionych prezentów? W formie jakiejś aukcji czy jakoś tak i będzie po kłopocie - wilk syty i wilk syty :lol: 8)

Mi również ten pomysł się podoba :lol:

U nas w rodzinie obowiązuje zasada, że prezenty dostają tylko wnuki i dziadkowie. My się nie kwalifikujemy do żadnej grupy :oops: Ewentualnie do grupy składkowej na prezent :wink:

W tym roku prezenty trafione. Wszyscy zadowoleni.

Ale nie zawsze tak było.

Przez wiele lat pewna osoba w rodzinie uważała, że prezent ma być niespodzianką więc nawet nie próbowała podpytywać co kto lubi i co by chciał. Decydowała sama i osiągnęła cel - były takie niespodzianki :roll: , że dech zapierało. Niektóre wiele lat przysłowiowy pawlacz zawalały. Często były to też prezenty "praktyczne" aż do bólu - również niespodzianki :roll:

Po kilku latach nie wytrzymałam. Zaczęła podpytywać albo "zrzucać" kupowanie na innych. Od tamtej pory prezenty są udane i nikomu nie jest przykro.

Bo w sumie człowiek sie stara, szuka, wybiera, angażuje, a sam dostaje......byle co.