Rafal111 29.12.2009 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Mam kilka pytań jak to wszystko poustawiać ...a więc tak:Sterownik pogodowy steruje podłogówka na dale i kawałek na górze i jest ok.Do tego mam grawitacyjne rozprowadzenie z kominka i w jednym pokoju z wylotem mam sterownik pokojowy.1 . Jak temp z kominka nagrzeje pokój to sterownik wyłącza pompy i w innych pokojach zimno - jak to rozwiązac?2. Załózmy że wszystko stoi w danym momencie bo jest temp ok, i zimą solary dogrzały wode w baniaku. Czy teraz aby dogrzewać pomieszczenia załączą sie tylko pompy czy piec tez odpali ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 29.12.2009 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 1 . Jak temp z kominka nagrzeje pokój to sterownik wyłącza pompy i w innych pokojach zimno - jak to rozwiązac? Przenieść termostat pokojowy do pokoju bez DGP. A czujnik pogodówki (wewnętrzny) dać w pokoju grze jest kominek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal111 29.12.2009 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 to wtedy w pokoju gdzie jest DGP bedzie za gorąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 29.12.2009 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 ja u siebie chcę zrobić sterowniki w każdym pokoju połączone z siłownikami podłogówki pogodówka ma starować kotłem a sterowniki jeszcze dodatkowo zamykać podłogę i w ten sposób jak odpalę kominek to sterownik zamknie mi podłogę w salonie jak ciepło ruszy na pokoju to przymkną siłowniki na górze chyba będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 29.12.2009 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 to wtedy w pokoju gdzie jest DGP bedzie za gorąco może użyłem skrótu myślowego ale sądziłem że pogodówka steruje też siłownikiem zaworu trójdrożnego podłogówki. Pogodówka widzi że w salonie jest gorąca i ogranicza pracę podłogówki.... rozumiem że kaloryferami steruje termostat pokojowy. A jeżeli w salonie masz dodatkowo kaloryfer to należy założyć na niego termostat (pokrętło).... taki układ.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal111 29.12.2009 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 hm w salonie nie mam kaloryferasą tylko na górze w pokojachnie mam też siłownika na zaworze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts