Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kocioł na ekogroszek + kominek z płaszczem wodnym

Recommended Posts

Ciekaw jestem czy amatorzy dublowanych rozwiązan (piec na eko + kominek PW) dalej twierdzą, że brak prądu zimą to rzadkość?

Tej zimy, kilkadziesiąt tysiecy domostw jest bez prądu i nie godzinę czy dwie, ale całe dni i tygodnie!!!

Widziałem zadowolonych ludzi z grzaniem kominkowym ( TVN24 ) - pan się chwalił że jedyną niedogodnością jest dolewanie benzyny do agregatu co 8 h - miał i kominek i Tv i lodówkę i nawet żarówkę przed domem - nadal Twierdzisz że to niemożliwe - pisałem już wcześniej - ile głów tyle pomysłów i każdy będzie chwalił to co ma - a ja w te największe mrozy w domu miałem +25 C .

gdzie twierdzę, że to niemożliwe??

możesz mi wskazać???

za to przyznasz chyba, że hałasujący agregat dzień i noc pod oknem, koszty jego zakupu, koszty paliwa, to nie najlepsze rozwiązanie ?

po co sobie tak życie komplikować?

za to każdemu polecam bufor, 800l (i więcej)+ piec na ekogr.

Kosztuje 5-6 tyś, pewnie tyle co kominek z PW, za to pozwala na niedynamiczne spalanie, które oszczędza opał i przedłuża zywotność pieca, oraz ma wiele innych zalet, o których już pisałem.

Pewelo, można wstawić dwa piece na ekogr. pod jeden dach, można robić różne inne dziwne kombinacje i upierać się, że są super. Nic mi do tego.

ile głów tyle pomysłów i każdy będzie chwalił to co ma - a ja w te największe mrozy w domu miałem +25 C .

jeśli wg tego kryterium radzisz innym, to dziękuję za Twoje rady.

ja nie chwalę tego co mam, tylko to co jest dobre. nie wszystko co mam jest ok i pewne rozwiązania, któe zastosowałem u siebie, tu na forum innym odradzam.

dwóch bram garażowych nikomu nie polecam, kominka z rozporowadzeniem gorącego powietrza także, kaloryferów też nie polecam, szufelki do OC też odradzam.

w.w mam.

jak widzisz nie każdy chwali to co ma. są tacy, co potrafią krytycznie spojrzeć na swój wybór.

za to przyznasz chyba, że hałasujący agregat dzień i noc pod oknem, koszty jego zakupu, koszty paliwa, to nie najlepsze rozwiązanie ?

To Wy założyliście że jest klęska i nie ma prądu a jest kominek z płaszczem i się nie ma jak ogrzać - ja tylko wskazuję że jest inna możliwość ....