Bogusław Cieślar 29.12.2009 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Witam! Jak w temacie, szukam przepisów prawnych regulujących zasady projektowania pływalni, krytych basenów i aquaparków. Czy mógłby mi ktoś pomóc, podając konkretne przepisy? Z góry dziękuję.Pozdrawiam, Bogusław. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cezar_Lublin 29.12.2009 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 http://www.basenypolskie.pl/technologie-basenowe,znaczenie-norm-europejskich-en-w-projektowaniu-obiekt%C3%B3w-basenowych-w-kraju Może Ci pomoże, jeżeli nie napisz, bede szukał dalej. Jezeli masz Neuferta tam jest trochę o pływa;niach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogusław Cieślar 29.12.2009 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Dzięki za linka, ale tak się zdaję, że również do niego dotarłem Szukam jednak także innych przepisów (ustawy, rozporządzenia), gdzie znajdę np. wymaganą ilość przebieralni, toalet itp. Szukałem w Rozporządzeniu Min. Infrastruktury w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie, ale nie ma tam tego typu informacji. Neuferta nie mam w posiadaniu, więc nadal liczę na pomoc forumowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cezar_Lublin 29.12.2009 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 podaj swojego maila wyśle Ci z Neuferta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogusław Cieślar 29.12.2009 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 [email protected] Wielkie dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 29.12.2009 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Z całym szacunkiem dla Neuferta nie stanowi on prawa w naszym kraju.Rzeczoznawcy, z którymi współpracuję także przy tego typu obiektach powołują się na te przepisy: ROZPORZĄDZENIE MINISTRA PRACY I POLITYKI SOCJALNEJ z dnia 26 września 1997 r. w sprawie ogólnych przepisów bezpieczeństwa i higieny pracy. (Dz. U. Nr 129 poz. 844) POMIESZCZENIA I URZĄDZENIA HIGIENICZNOSANITARNE http://www.bhp.iq.pl/bhp27.htm sprawdź tylko czy są aktualne, bo wstawiłem na szybko pierwszy lepszy link z google'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cezar_Lublin 29.12.2009 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Z całym szacunkiem dla Neuferta nie stanowi on prawa w naszym kraju. NIe stanowi, ale jest doskonałą wskazówką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 29.12.2009 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Nie przeczę Jednak podczas projektowania nie może służyć za jedyne oparcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogusław Cieślar 29.12.2009 21:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Mimo wszystko jednak chętnie zajrzałbym do Neuferta, więc jeśli można, to proszę o wysłanie Tak z ciekawości - nie ma zupełnie osobnych przepisów dotyczących basenów i pływalni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 29.12.2009 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Nie znam... ale przyznam, że nie projektowałem pływalni.Jeśli obiekt ma spełniać wymagania co do organizacji imprez sportowych najlepiej skontaktować się z Polskim Związkiem Pływackim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cezar_Lublin 29.12.2009 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 wysłane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogusław Cieślar 29.12.2009 23:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Dzięki za wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emild 30.12.2009 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 tak z ciekawości jeśli można - Bogusław Cieślar - rzecznik pr. FAP? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogusław Cieślar 30.12.2009 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Nie sądzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts