boja 29.12.2009 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 WitamBłagam o radę. Majster zapytał mnie czy chcę murowane skosy na poddaszu, a ja nie mam pojęcia, jakie są tego plusy i minusy i co mu odpowiedzieć. Pomóżcie, proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 29.12.2009 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Witam Błagam o radę. Majster zapytał mnie czy chcę murowane skosy na poddaszu, a ja nie mam pojęcia, jakie są tego plusy i minusy i co mu odpowiedzieć. Pomóżcie, proszę. o ile nie chodzi o szczyty scian. widocznie chce sie upewnic bo widzi, ze masz trumne w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 29.12.2009 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 To się niczym nie różni od wylewanego stropu. Pozostaje kwestia kosztów i poprawnego wykonania kolejnych warstw. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boja 29.12.2009 22:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Nie, nie chodzi o ściany szczytowe, tylko o te, które znajdą się pod dachem. I oczywiście drugi strop byłby betonowy.Nie wyrażam się precyzyjnie, ale budowanie dopiero zacznę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boja 29.12.2009 22:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Jeśli nie mur, to regipsy mówiąc skrótowo, więc co lepiej i dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.12.2009 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Witam Błagam o radę. Majster zapytał mnie czy chcę murowane skosy na poddaszu ... powiedz mu, ze chcesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 29.12.2009 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Bez zastanowienia trumnę bym robił!Fakt - kwestia kasy, ale jak jest w projekcie, to i planach finansowych!Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 30.12.2009 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Poczytaj u forumowego Ged'a - ma dokładnie opisane jak robili mu "trumnę" Chyba również Brzoza ma betonowe skosy na poddaszu. Ja bardzo żałuję, że nie udało nam się zrobić takiego rozwiązania Nie chciało się za to wziąć ani biuro projektowe, ani ekipa bud. Jeśli masz fachowca, który wie jak to zrobić, to nie ma się nad czym zastanawiać Odpadnie Ci kiedyś problem pękających rygipsów (w ogóle nie będzie tych nieszczęsnych płyt) i dużo szybciej wykończysz poddasze. Pierwotnie drozsze rozwiązanie (beton, stal), ale koszt wykonania zabudowy z płyt g-k też nie jest tani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boja 30.12.2009 12:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Dziękuję za podpowiedzi. Projekt nie przewiduje, ale majster za dodatkowe 5 tys (robocizny) zrobi, a ma doświadczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyma2704 30.12.2009 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 U mnie za 7 tys. zrobili ściany poddasza, komin i skosy betonowe na poddaszu. Ja bym się nie zastanawiała, w Małopolsce takie poddasze jest często wykonywane. Jak masz doświadczonego majstra to tylko budować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boja 30.12.2009 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Dzięki. Ale wychodzi mi chyba, że ta moja ekipa nie jest najtańsza, bo za stan surowy otwarty chce 45 tys.,a za murowane poddasze dodatkowo 5tys. Dach kryty dachówką. Al ile Ciebie wyniósł sso ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 30.12.2009 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Dzięki. Ale wychodzi mi chyba, że ta moja ekipa nie jest najtańsza, bo za stan surowy otwarty chce 45 tys.,a za murowane poddasze dodatkowo 5tys. Dach kryty dachówką. Al ile Ciebie wyniósł sso ? wszxystko zależy, czy dom z piwnicą, duży, czy mały, jaki dach (skomplikowany) itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyma2704 31.12.2009 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 Dzięki. Ale wychodzi mi chyba, że ta moja ekipa nie jest najtańsza, bo za stan surowy otwarty chce 45 tys.,a za murowane poddasze dodatkowo 5tys. Dach kryty dachówką. Al ile Ciebie wyniósł sso ? W naszym regionie robocizna tańsza. Trudno mi podać kwotę za SSO , ponieważ moi trzej panowie bardzo dużo prac wykonują sami. Za parter, poddasze, schody, komin i obie płyty ok. 15 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boja 31.12.2009 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 Dom nie jest duży, bo kubatura 600, pow. zabudowy 102, uzyt 102 + 16 m garaż. Dach dwuspadowy , 2 kukarny, 6 okien dachowych + wyłaz. Piwnic nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 31.12.2009 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 Dzięki. Ale wychodzi mi chyba, że ta moja ekipa nie jest najtańsza, bo za stan surowy otwarty chce 45 tys.,a za murowane poddasze dodatkowo 5tys. Dach kryty dachówką. Al ile Ciebie wyniósł sso ? W naszym regionie robocizna tańsza. Trudno mi podać kwotę za SSO , ponieważ moi trzej panowie bardzo dużo prac wykonują sami. Za parter, poddasze, schody, komin i obie płyty ok. 15 tys. cyma 15?! a z z czego zus oplacaja, pytales? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 31.12.2009 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 teraz zwrócilam uwagę na to, że chodzi o stan sur. otwarty - w tej sytacji to niemała kwota , zwłaszcza, że dom nieduży Na 15 tys., jak u Coma, nie liczyłabym jednak Wg mnie to nieprawdopodobnie niska kwota U nas 11tys. kosztowała robocizna za same piwnice z płytą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 31.12.2009 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 teraz zwrócilam uwagę na to, że chodzi o stan sur. otwarty - w tej sytacji to niemała kwota , zwłaszcza, że dom nieduży Na 15 tys., jak u Coma, nie liczyłabym jednak Wg mnie to nieprawdopodobnie niska kwota U nas 11tys. kosztowała robocizna za same piwnice z płytą a trzeba bylo oboz pracy zalozyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 31.12.2009 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyma2704 31.12.2009 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 Dzięki. Ale wychodzi mi chyba, że ta moja ekipa nie jest najtańsza, bo za stan surowy otwarty chce 45 tys.,a za murowane poddasze dodatkowo 5tys. Dach kryty dachówką. Al ile Ciebie wyniósł sso ? W naszym regionie robocizna tańsza. Trudno mi podać kwotę za SSO , ponieważ moi trzej panowie bardzo dużo prac wykonują sami. Za parter, poddasze, schody, komin i obie płyty ok. 15 tys. cyma 15?! a z z czego zus oplacaja, pytales? Nie pytałam. Gdybym miała możliwość wcale nie płacić ZUS-om i innym, to bym nie płaciła. Mam na tyle rozsądku, żeby samemu zadbać o swoje sprawy. Podejrzewam, że wielu innych też to potrafi. Państwo o mnie nie zadba (doświadczyłam tego na sobie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts