beciaw2 21.07.2008 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Od jakiego wieku dziecko może spać na łóżku piętrowym? Aranżuję pokój dla córek- 4,5 i 2 lata i zastanawiam się czy łóżko piętrowe to dobry pomysł. Teściowa straszy mnie że starsza spadnie i krzywdę sobie zrobi Dziewczyny są bardzo ruchliwe i zależy mi by pozostawić im jak najwięcej wolnej przestrzeni do zabawy. Ktoś doradzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margarytka 21.07.2008 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Młodsza na dole starsza na górze , w obu przypadkach łóżko powinno mieć zamontowane listwy zabezpieczające przed upadkiem ( na wysokości ok. 12 cm od góry materaca i listwa szerokości ok.10-12 cm , co najmniej z trzech stron łóżka) no i oczywiście drabinka by wejść na górę. Jest jedno ale, które należy wziąć pod uwagę : jeśli wysokość mieszkania jest 2,5m, to po pierwszym zachwycie nowym meblem dziecko może wykazywać niechęć do spania na górze, gdyż może się okazać, że jest tam zdecydowanie za ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 21.07.2008 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Mój syn, w tej chwili 5-letni śpi na antresoli odkąd skończył 3 lata. Wcześniej spał na normalnym tapczaniku i nie spadał, więc czemu miałby spadać z łózka, które jest lepiej zabezpieczone? Problemem okazała się jednak paradoksalnie młodsza siostra (w tej chwili 2-letnia), która nie ustaje w wysiłkach by się na to łóżko dostać, brat broni swego azylu no i tu są zgrzyty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beciaw2 22.07.2008 05:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 Serdecznie dziękuję za odpowiedzi. O ten azyl dla starszej też mi chodzi. Młodsza to typowy gruby Tołdi, po drabince to jeszcze długo nie wejdzie- pupa za ciężka co innego turlać się po podłodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 22.07.2008 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 Teściowa straszy mnie że starsza spadnie i krzywdę sobie zrobi A na jakim łóżku teraz ta starsza śpi - ma ono jakiekolwiek zabezpieczenia dookoła, żeby dziecko nie spadło. Jeżeli nie - ile razy udało jej się spaść z łóżka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dembowy 22.07.2008 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 U nas problemem nie było samo spanie, wcześniej syn spał na wersalce i z niej nie spadał, a lozko piętrowe ma jeszcze dodatkowe zabezpieczenie. Problemem okazało sie wstawanie w nocy na siku, albo jak coś złego mu się sniło i chciał szybko do nas przybiec.... Niestety, ze względów bezpieczeństwa przenieśliśmy go na wznów na wersalkę. Do tematu łóżka piętrowego wrocimy za dwa lata, jak bedzie szedł do szkoły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beciaw2 22.07.2008 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 Teściowa straszy mnie że starsza spadnie i krzywdę sobie zrobi A na jakim łóżku teraz ta starsza śpi - ma ono jakiekolwiek zabezpieczenia dookoła, żeby dziecko nie spadło. Jeżeli nie - ile razy udało jej się spaść z łóżka? Jak miała 2lata przeniosłam ją na tapczan z dwóch stron dostawiony do ścian. Na początku spadła ze 2 razy, od tego czasu śpi już spokojnie. W nocy też nie wstaje, jak coś jej się przyśni to wrzeszczy"mamo chodź do mnie". Tylko jak ja na to piętrowe łóżko wlezę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 22.07.2008 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 Teściowa straszy mnie że starsza spadnie i krzywdę sobie zrobi A na jakim łóżku teraz ta starsza śpi - ma ono jakiekolwiek zabezpieczenia dookoła, żeby dziecko nie spadło. Jeżeli nie - ile razy udało jej się spaść z łóżka? Jak miała 2lata przeniosłam ją na tapczan z dwóch stron dostawiony do ścian. Na początku spadła ze 2 razy, od tego czasu śpi już spokojnie. W nocy też nie wstaje, jak coś jej się przyśni to wrzeszczy"mamo chodź do mnie". Tylko jak ja na to piętrowe łóżko wlezę Czyli są marne szanse, że dziecko spadnie. Więc argumenty teściowej można oddalić. Pamiętaj, że łóżka piętrowe same w sobie mają dodatkowe barierki, żeby dziecko nie spadło. Tutaj jak widzę powstaje inny problem - sprawność mamusi Może czas najwyższy nauczyć dziecko trochę samodzielności coby samemu nie trzeba było się wdrapywać na drabinkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryba7070 22.07.2008 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 Moje córeczki mając 5 i 2 lata zmieniły swoje łóżeczka na jedno piętrowe ( ciasnota lokalowa ) i do tej pory są zachwycone, żadnych problemów nie było, pamiętam, że też byłam pełna obaw jak ta starsza będzie zaspana w nocy schodzic np. do toalety i spadnie ale oczywiście nic takiego nie miało miejsca. Jedynym dla mnie mankamentem jest zmiana pościeli u góry, nie lubię się tam wdrapywac no cóż już nie te latka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 22.07.2008 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 Moje dwie pociechy syn 9 lat i córa 5 lat śpia na czymś takim http://www.klups.pl/meble_big/lm_2.jpg Są bardzo zadowoleni, ja też. Łóżko piętrowe w ich małym pokoju "zawaliłoby" to pomieszczenie na ament Już się kłócą, które z nich bierze to łózko do nowego pokoju z domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beciaw2 23.07.2008 06:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Czy możesz mi napisać jaka to firma i gdzie szukać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 23.07.2008 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Czy możesz mi napisać jaka to firma i gdzie szukać? Oczywiście, to są meble Klupś Łózko jakieś 3 lata temu kosztowało jakieś 900zł. Polecam naprawdę A kupiliśmy to łóżko w najzwyklejszym sklepie z dziecinnymi rzeczami, poprosiliśmy tylko o sprowadzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 23.07.2008 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Moje dziewczynki śpią na piętrowym od momentu, gdy młodsza miała 3 latka (dół), a starsza 7. Szukaliśmy łóżka bardzo stabilnego, oczywiście z górnymi zabezpieczeniami. Młodsza z dołu spadła raz (fachowo - owinięta w kołdrę ), starsza nigdy nie miała problemów z dreptaniem po drabince nawet w nocy. A największą frajdę mają znajome dzieciaki, które w ramach odwiedzin okupują górę (muszę tylko w porę pościel zabrać). Okazuje się, że jest to najlepsze miejsce do zabawy lalkami "w dom" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbludzanka1 25.07.2008 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 mam łóżko piętrowe od roku, moi synowie mieli wówczas 3 i 7 latek i tak , najpierw mały spał na górze , i nie spadał ( z jednej strony jest zabezpieczenie, a z drugiej ściana) a potem się zamienili i to właśnie śpiąc na dole ( zaznaczam że jest to niżej niż na wersalce) to chyba ze 3 razy spadł więc osobiście uważam że na górze jest bezpieczniej.... a rad tesciowej........ to nie radzę brać sobie do serca............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evito 19.11.2009 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 (edytowane) . Edytowane 28 Lipca 2014 przez evito Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 19.11.2009 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Sama piszesz że jest ciasne, co można wiecej napisać ? Chyba nie sądzisz że ktoś napisze ze ciasne łóżko to zaleta. Nie możesz kupić łóżka piętrowego na którym da się usiąść ? Nie koniecznie aby czytać ale tak ogólnie, dzici szybko rosną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
labas1 19.11.2009 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 A mnie się wydaje że córka jest za mała na pięterko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 19.11.2009 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 a moze zamias piertowego rozsuwane takie pojedyczne tylko troszke wyzsze i na dole czyli pod gornym jest jeszcze edno wyro a po dnim pulki na posciel sa niby dwa wyra niby pietrowe a jednak to na dole moze byc dla tej mamej pociechy wiez mi malo to miejsca zajmuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 19.11.2009 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 adi_ kocham twoje posty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
out 19.11.2009 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 jeśli to łóżko ze znanego sklepu na i to radze po skręceniu sprawdzić jego wytrzymałość. na własne oczy widziałem jak góra takiego łóżka "zjechała" na dół dla tego ze konstrukcja piętra się rozjechała pod ciężarem dziecka (i nie był to 80cio kilowy nastolatek ). Dobrze, że nie było drugiego pod spodem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts