qwinto 11.05.2011 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Ciekaw jestem na przykład co sądzicie o takim łóżku, które znalazłem: http://lozkapietrowe.com/uploads/products_thumb/kacper_3-os_olchajpg14451.jpg To akurat jest łózko KUBUŚ 3 (producent ma jeszcze kilka ciekawych modeli - może ktoś ma w domu ich piętrówkę? Będę wdzięczny za informacje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwinto 28.06.2011 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 już jakiś czas temu zdecydowaliśmy się na łózko z fotografii. Kupiliśmy bezpośrednio od producenta z Wieruszowa, przez jego sklep internetowy. wszystkim szukającym solidnego łóżka piętrowego polecam. U nas stoi już jakiś czas i póki co nie mamy mu nic do zarzucenia. no chyba, że samo się nie ścieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoaKar4 28.06.2011 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Ja mam 1 lozko z ikea najprostsze drewniane i powiem Wam ze udzwig jest nawet po 100-120kg spokojnie wiecej nie probowalismy Moi chlopcy maja 4 i 2 i tez po wakacjach laduja na takim lozku, osobiscie wolalabym nianie elekt. postawic i niech mnie dziecko w nocy obudzi niz lozko wysuwane jesli masz wasko - u nas pokoje maja np 2m szer wiec sa bardzo waskie Bo mloda chwila moment i bedzie smigac po lozku Moje panny mialy 5 i 2 jak dostaly lozko i spia tak do dzis (maja 14 i 11l) lozko ma 90cm szer a czasami spaly na nim 4 osoby z czego dwie dorosle i moje mlode, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwinto 29.06.2011 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 oglądaliśmy łóżko w Ikei, ale jakoś nie byliśmy w 100% przekonani co do ich jakości. Dobrze, że w rzeczywistości okazało się inaczej i dobrze Ci służą Co do dwupoziomowego, to fakt: trzeba go zawsze składać, żeby nie zagracało pokoju. łóżko, które mamy jest 3 osobowe, ale to wysuwane spod spodu używane jest sporadycznie - przeważnie jak u dzieciaków ktoś zostaje na noc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 29.06.2011 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 A widzieliście takie rozwiązanie http://allegro.pl/lozko-pietrowe-sofa-kanapa-rozkladana-stiing-i1672745031.html Ciekawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwinto 29.06.2011 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Faktycznie bardzo ciekawe rozwiązanie. zastanawiam się nad jego wykorzystaniem. design wskazuje raczej na wystrój salonu, nie pokoju dla dzieci. Myślę, że świetnie sprawdzi się w sytuacjach kiedy 2 osoby wynajmują 1 pokój, pytanie brzmi jednak: czy np studenci, którzy często dzielą jeden pokój, skuszą się na wydatek ok 2 tys. Nie sądzę. Dla kogo zatem takie łóżko? ogólnie produkt jest ciekawy, cena nieco wysoka, no i przede wszystkim chyba jednak inna grupa docelowa...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manhatan17 30.06.2011 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 (edytowane) bardzo ciekawe rozwiązanie (3w1). Dla kogo? hmmm może dla rodzin które mieszkają w ciasnych mieszkaniach albo małych domkach i mają 2 dorastających dzieci i 1 pokój do dyspozycji. Rozwiązanie super dla nastolatków gdy wiadomo że "młodzież" robi sobie spotkania z kolegami/koleżankami we własnym pokoju i wtedy takie piętrowe łóżko można spokojnie zestawić w sofę. Druga opcja to np. taka sofa w salonie jako awaryjne łóżko dla gości którzy niezapowiedzianie zostaną na noc. Lepsze to chyba niż rozkładanie materacy na podłodze gdy nie ma się oddzielnego pokoju gościnnego. Ehhh będąc dzieckiem strasznie chciałam mieć piętrowe łóżko ale nigdy się go nie doczekałam. Jednak jeżeli dziecko boi się wchodzić na takie to rodzic powinien kupować łózko zgodnie z upodobaniem dziecka a nie swoim (w końcu to dziecko będzie w nim spać). To tak do postów które były wcześniej namawiające założycielkę wątku do zakupu piętrówki mimo iż jej córka boi/bała się na takim spać. Edytowane 30 Czerwca 2011 przez manhatan17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwinto 04.07.2011 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Co do zdania dziecka na temat łóżka, to w dużym stopniu podzielam, a w szczególności w przypadku, o którym piszesz. Myślę jednak, że nie można ulegać wszelkim zachciankom w tej kwestii. Osobiście nie dalibyśmy zgody na łóżko księżniczki, smoka, czy łózko - pociąg. Łóżeczka takie są urocze, ale upodobania dzieciaków zmieniają się bardzo szybko. Pociągi teraz są OK, ale za chwile będą obciachowe a numerem jeden będzie batman... Jestem zdania, że lepiej zdecydować się na uniwersalne łóżko, a upodobania dzieci spełniać fajną poszewką na kołdrę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 04.07.2011 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Łóżko piętrowe - fajne rozwiązanie, ale na pewno nie dla małych dzieci (nie pozwoliłabym spac w takim łóżku dziecku do 7 r.ż). O wypadek nietrudno. Poza tym trzeba wziąć pod uwagę, jak śpi dziecko, czy niespokojnie, czy się wierci, na ile jest świadome po obudzeniu się, czy śpi grzecznie całą noc, czy budzi się i wstaje na siku, czy też może zrywa sie i pędzi do sypialni rodziców.Kupiłam moim córkom łóżko piętrowe rok temu. Było to łóżko rozkładane na 2 oddzielne łóżka. Starsza spała w takim pojedynczym przez ok. rok. Myślałam, ze jak skończy 4 lata, to skręcimy im to łóżko i starsza będzie spała na górze (górny poziom na wys. mniej więcej 120cm), a młodsza o rok siostra na dole. Ale pomysł okazał się niewypałem i parę miesięcy temu sprzedałam łóżko i kupiłam córkom dwa zwykłe, 70x160. Moje dzieci śpią zbyt niespokojnie. Nie chciałam ryzykować. Poza tym nawet w ciągu dnia miałabym sporo stresu, czy np nie przyjdzie im do głowy bawić sie na górnym łóżku i podczas zabawy/kłótni jedna drugiej nie wypchnie za barierkę. Brrr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwinto 05.07.2011 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 7 lat, to bardzo wysoka granica jak na łózko piętrowe. na stronie producenta łóżek piętrowych z Wieruszowa (chyba jeden z bardziej znanych) można przeczytać, że dzieciaki 2 letnie bezpiecznie mogą spać na ich łóżkach. Myślę, że barierki to wystarczające zabezpieczenie na noc. Co do zabaw, to faktycznie - lepiej przyzwyczajać dzieciaki, żeby bawiły się na podłodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 05.07.2011 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 qwinto, zapewnienie producenta to jedno, a realia to drugie. Moje łóżko też miało bardzo wysokie barierki (kupując je starałam się wybrać naprawdę solidny i bezpieczny model), mimo to ze względu na to, ze wiem, jak śpią moje córki, zdecydowałam się nie ryzykować i sprzedałam łóżko. Moja starsza córka potrafi obudzić się w nocy i półprzytomna od razu gna do naszej sypialni. Nawet nie chcę myśleć, co by mogło się wydarzyć, gdyby tak w półśnie "zeszła" z górnego poziomu. Młodsza za to często przez sen kręci się po całym łóżku, głowa wędruje tam, gdzie nogi i odwrotnie. Potrafi też przełożyć nogę przez barierkę (zdarzyło się 2 razy) i spaść z łóżka. Barierka niewysoka, ale i tak daje mi to do myślenia.Poza tym mając za ścianą dzieci śpiące na łóżku piętrowym chyba sama pozbawiłabym się snu. Każdy zna swoje dzieci i powinien decydować biorąc pod uwagę nawet najdziwniejsze scenariusze. Ja dla świętego spokoju zrezygnowałam z piętrowego łóżka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 05.07.2011 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Btw, miałam takie łóżko. Jeśli chodzi o jakość, to nie ma się do czego przyczepić. Model Irek.http://www.marmex.pl/files/600/lozko_irek_1%5B2%5D.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiołek 05.07.2011 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Coś takiego udało mi się znaleźć:http://img.sprzedajemy.pl/images/uploads/1000x901c_lozko-pietrowe-z-pla-414076.jpg niby z placem zabaw ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manhatan17 05.07.2011 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Zgadzam się że najlepsze są łóżka uniwersalne a takie ala księżniczka czy samochodzik to chwilowy kaprys. Jednak mając 2 konkretne do wyboru ostateczna decyzja powinna zostać podjęta z myślą o gustach dziecka a nie rodzica. W kwestii piętrowych łóżek: to chyba jednak sprawa indywidualna i rodzic zna najlepiej swoje dziecko oraz to czy będzie bezpieczne w nowym łóżku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwinto 06.07.2011 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 (edytowane) Cóż, idealnego rozwiązania nie ma. Przyglądalismy się także takim łóżkom: http://lozkapietrowe.com/uploads/products/kacper2-osolchajpg03391.jpg tutaj model Kubuś Wydaje się bezpieczniejsze, ale na pewno można wskazać wady także tutaj. Obserwując rynek łóżek piętrowych widać na prawdę ogromny postęp. Można przebierać do woli Edytowane 7 Lipca 2011 przez qwinto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 06.07.2011 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 qwinto, tak reklamujesz te łóżka i reklamujesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwinto 07.07.2011 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 (edytowane) zareklamować mogę tylko to 3 osobowe, z początku tej strony, bo mam je w domu. co do innych mogę tylko pokazać foty Edytowane 7 Lipca 2011 przez qwinto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowi 31.08.2018 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2018 U mnie w domu mam 3 łóżka piętrowe. Najmłodsze nasze dzieci - trojaczki tez już śpią w łóżku piętrowym. Zaczęły jak miały 2,5 roku. W pokoju trojaków stoi jeszcze łóżeczko dziecięce, takie z wyjmowanymi szczebelkami. To gdzie, która śpi zależy tylko od tego gdzie w danej chwili jest wolne. Oczywiście, na początku każda chciała spać u góry. Teraz po około 2 miesiącach widzę, że już kłótni nie ma o to, która gdzie ma spać. Ja bardzo polecam łózko piętrowe od sprzedawcy na ALLEGRO - "Sypialnia sosnowa". grube solidne dechy, płaskie szczebelki drabinki. Mamy takie łóżko: https://allegro.pl/tytan-90x200-lozko-pietrowe-mega-solidne-120kg-i7521964583.html dorobiłem tylko zdejmowaną barierkę na dolnym łóżku. Co ciekawe w swojej ofercie mają również trzypiętrowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts