EZS 03.01.2010 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 Może sąsiad chce cię pozbawić działki? wytnie wystarczająco dużo, zgłosi, gdzie trzeba, tobie policzą pieńki i sprzedasz, żeby mieć na karę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 04.01.2010 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Sąsiad pogłębiał kanał przy mojej działce (dopływ wody do stawów rybnych). W trakcie zaczął naruszać drzewa, jedno prawie padło. Jeden telefon i się uspokoił. Późniejsza rozmowa z właścicielkąstawów "jakis debil dzwonił, że nie mogę drzew wycinać!" - nawet nie chciałem tego komentować, ale drugi raz dryndnę prosto na policję, bo z niezbyt rozgarniętą i myslącą że tylko ona ma rację rozmawiać nie warto...mimo,że koleżanka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 04.01.2010 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Oj przykład podam jeszcze z początku okresu zimowego -kiedy wycinaliśmy na "starej" działce drzewa - jedno Cyprys, który na "starym" domu prawie lezał, a drugie drzewo to owocowe -dotykało drutów energetycznych, ale miało ponad 15 lat, jak nie 20-ścia... Zdjęcia tutaj były b. przydatne - aby dostać pozwolenie na ich wycięcie - a jakby nie było to za free tez opał Ja nie podarowałabym, tym bardziej, że są jednak pewnie granice -niekoniecznie te oznaczone płotem! A kary faktycznie spore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 04.01.2010 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Drzewa owocowe można ścinać BEZ pozwolenia ...- taki wyjątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 05.01.2010 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Kilka lat temu kupowałam działkę. Spodobała mi się głównie z powodu kilkunastu starych drzew. Po umowie przedwstępnej i wpłaceniu jakiegoś procentu, własciciel (mieszkający obok) zaczął wycinać drzewa. Sąsiad z drugiej strony, zachęcony przykładem już szedł z piłą, kiedy zaalarmowana przez innych sąsiadów, podjechałam. Właściciel zdołał wyciąc dwie brzozy. Powiedziałam mu, że jakbym mu sprzedawała dom i po umowie przedwstępnej zdemontowała dach i wyrwała okna, to jakby sie czuł? Obaj przeprosili, ale ponieważ działka była na uboczu, zdarzało się, że ktoś szczególnie w zimie wycinał jakieś drzewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jimt 13.01.2010 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Do poczytania http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,7447319,Podejdz_no_do_plota__Nielegalna_samowola_budowlana.html Współczuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 13.01.2010 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Katusia ja mam tylko nadzieję, że powiadomiłas odpowiednie organy. Innej możliwości ja nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts