Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

sąsiad właśnie ściął moje drzewa wrrr

katusia

Recommended Posts

Sąsiad pogłębiał kanał przy mojej działce (dopływ wody do stawów rybnych).

W trakcie zaczął naruszać drzewa, jedno prawie padło. Jeden telefon i się uspokoił.

Późniejsza rozmowa z właścicielkąstawów "jakis debil dzwonił, że nie mogę drzew wycinać!" - nawet nie chciałem tego komentować, ale drugi raz dryndnę prosto na policję, bo z niezbyt rozgarniętą i myslącą że tylko ona ma rację rozmawiać nie warto...mimo,że koleżanka.

Oj przykład podam jeszcze z początku okresu zimowego -kiedy wycinaliśmy na "starej" działce drzewa - jedno Cyprys, który na "starym" domu prawie lezał, a drugie drzewo to owocowe -dotykało drutów energetycznych, ale miało ponad 15 lat, jak nie 20-ścia... Zdjęcia tutaj były b. przydatne - aby dostać pozwolenie na ich wycięcie - a jakby nie było to za free tez opał :wink:

Ja nie podarowałabym, tym bardziej, że są jednak pewnie granice -niekoniecznie te oznaczone płotem! :wink:

A kary faktycznie spore :o :roll:

Kilka lat temu kupowałam działkę. Spodobała mi się głównie z powodu kilkunastu starych drzew. Po umowie przedwstępnej i wpłaceniu jakiegoś procentu, własciciel (mieszkający obok) zaczął wycinać drzewa. Sąsiad z drugiej strony, zachęcony przykładem już szedł z piłą, kiedy zaalarmowana przez innych sąsiadów, podjechałam. Właściciel zdołał wyciąc dwie brzozy. Powiedziałam mu, że jakbym mu sprzedawała dom i po umowie przedwstępnej zdemontowała dach i wyrwała okna, to jakby sie czuł? Obaj przeprosili, ale ponieważ działka była na uboczu, zdarzało się, że ktoś szczególnie w zimie wycinał jakieś drzewa :evil:

• 2 weeks później...