Nezia 13.01.2004 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2004 Czyli cztery sypialnie, niewielki koszt budowy, niewielki metraż, prosta bryła...KONKURS NA DOM DOSTĘPNY MÓGŁBY MIEĆ TAKI TEMAT !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nezia 19.10.2004 16:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 No i doczekaliśmy się tego wątku w formie drukowanej !!! Właśnie kupiłam nowego Muratora i proszę!!! Moje słowa na stronie 90 !!! A więc chwalę się: mamy projekt biura Archipelag, SALOME http://archipelag.pl/switch_obj.php?KatID=3990400&KlasaID=3&ObjID=409&CanBack=1 Domek niewielki; kosztorys: 156 000 zł; Po rozmowie z architektem wiemy, że ściankę kolankową nad garażem da się podnieść i już nasz najstarszy "zaklepał" tam sobie pokój, dwa pokoje od strony ogrodu mamy zamiar przeznaczyć dla nas, robiąc tam WŁASNĄ ( nareszcie!!!) łazienkę i WŁASNĄ sypialnię (nareszcie !!!), jest też garaż w bryle marzenie mojego ukochanego , żeby nie musieć zimą ganiać po dworze, tylko po to, aby wsiąść do samochodu, no i to koszmarne odśnieżanie szyb Teraz już "tylko" mieć pieniądze i można budować!!! Pozdrawiam serdecznie !!! Nezia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 24.10.2004 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2004 Nezia, tak właśnie przeczytałam tytuł Twojego postu i pomyślałam, że to o Ciebie chodziło w artykule Muratora. A teraz do Twojego projektu: ta wycena, to chyba za stan surowy zamknięty? No może jeszcze z wylanymi posadzkami. Masz 162 m2 netto przecież. My budujemy D07 ("Praktyczny") z Muratora (153 m2 netto, 4 sypialnie, garaż w bryle) i st. surowy otwarty wyjdzie nas ok 93-95 tys. Zresztą, to zalezy jeszcze gdzie budujesz i ile pracy chcecie włożyć sami w budowę. Pozdrowienia A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 24.10.2004 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2004 Czyli cztery sypialnie, niewielki koszt budowy, niewielki metraż, prosta bryła i możliwość podniesienia ścianki kolankowej ... ? Dlaczego ci uparci architekci ciągle projektują domy, w których trzeba podnosić ściankę kolankową? Nie mogliby robić domów z odrazu podniesionymi tmi śiankami. A tak to wszyscy muszą potem kombinować i je podwyższać. Po co wybierać projekt ładnego domu i od razu psuć zamysł architekta podnosząc ściankę kolankową (wygląda jakby czapka podskoczyła i odsłonęła czółko), zamiast od razu wybrać projekt domu piętrowego? Nawet najbardziej klocowaty piętrus będzie miał ładniejsze proporcje, niż podaszo-użytkownik z "podskoczoną czapeczką" no i nie będzie miał wielu wad poddasza - okien połaciowych, przez które nic nie widać i skosów, pod którymi i normalna szafa nie wchodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nezia 24.10.2004 17:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2004 Czyli cztery sypialnie, niewielki koszt budowy, niewielki metraż, prosta bryła i możliwość podniesienia ścianki kolankowej ... ? ...i z możliwością podniesienia ścianki kolankowej w pomieszczeniu nad garażem Dlaczego ci uparci architekci ciągle projektują domy, w których trzeba podnosić ściankę kolankową? Nie mogliby robić domów z odrazu podniesionymi tmi śiankami. A tak to wszyscy muszą potem kombinować i je podwyższać. Właśnie pewnie się dowiem, bo właśnie zaczęłam naukę na tym kierunku... Po co wybierać projekt ładnego domu i od razu psuć zamysł architekta podnosząc ściankę kolankową (wygląda jakby czapka podskoczyła i odsłonęła czółko), zamiast od razu wybrać projekt domu piętrowego? Nawet najbardziej klocowaty piętrus będzie miał ładniejsze proporcje, niż podaszo-użytkownik z "podskoczoną czapeczką" no i nie będzie miał wielu wad poddasza - okien połaciowych, przez które nic nie widać i skosów, pod którymi i normalna szafa nie wchodzi. Ależ bryła się nie zmieni, bo zostanie podniesiona ścianka kolankowa pomieszczenia nad garażem o jednego ytonga, w wyglądzie elewacji te 36 cm to niewiele, a jej estetyka też się nie zmieni, bo okna będą w ścianie bocznej... a najlepiej dokładnie przeczytać post, bo tam o tym mowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nezia 24.10.2004 17:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2004 Nezia, tak właśnie przeczytałam tytuł Twojego postu i pomyślałam, że to o Ciebie chodziło w artykule Muratora. A teraz do Twojego projektu: ta wycena, to chyba za stan surowy zamknięty? No może jeszcze z wylanymi posadzkami. Masz 162 m2 netto przecież. My budujemy D07 ("Praktyczny") z Muratora (153 m2 netto, 4 sypialnie, garaż w bryle) i st. surowy otwarty wyjdzie nas ok 93-95 tys. Zresztą, to zalezy jeszcze gdzie budujesz i ile pracy chcecie włożyć sami w budowę. Pozdrowienia A. To wycena pracowni projektowej, z posadzkami, ale dom ma 143,3 uzytkowej, bo reszta to garaż...nie wiem gdzie będzie stał dom, bo cały czas trwamy w zawieszeniu W-wa czy nie W-wa... Wolałabym nie W-wa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts