keziu 30.12.2009 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Witam serdecznie. Chce się zabrać za naprawę wylewki w związku z czym mam trochę wątpliwości. W budynku z połowy lat 70ych zerwałem płytki PCV. Po zerwaniu płytek okazało się, że wylewka jest w kiepskim stanie. W zasadzie na jej całej powierzchni są pęknięcia. Dodatkowo w niektórych miejscach "czuć" i "słychać", że wylewka rusza się. W pokojach chcę położyć parkiet, natomiast w przedpokoju i kuchni terakotę. W związku z tym chciałbym zapytać w jaki sposób zabrali byście się za naprawę takiej wylewki? Ponadto dodam, iż nie jest ona zbytnio równa. Myślałem, aby wzmocnić wylewkę w miejscach ruchomych nawiercając ja odpowiednio i zalewając np. rzadkim klejem do płytek. Po wyschnięciu zatopić na całej powierzchni siatkę z włókna, a następnie na to zrobić wylewki samopoziomujące. Czy jest to dobry pomysł? Jakie materiały byście polecili? Z góry dziękuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 30.12.2009 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Jeśli już to nie klejem do płytek, tylko specjalnymi zaprawami do naprawy wylewek i nie ponawiercać, tylko szlifierką kątową poszerzyć pęknięcia do odpowiedniej szerokości. Jednak jeśli się rusza, to pewnie da się kawałki po prostu podnieść, a więc takie naprawki nic nie dadzą. Należałoby, w zasadzie, rozbić te kawałki, które się ruszają i zrobić wylewkę od nowa. To tańsze niż taka naprawa później jak popęka ceramiczna okładzina albo poodskakują klepki z parkietu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamillaDeMon 16.01.2010 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 Pęknięcia nie przeszkadzają panelom, parkietowi, desce. Za to płytki mogą w tych miejscach popękać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts