Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziękujemy !!!

Recommended Posts

Witam Was serdecznie.

Długo nie pisałam, problem ten sam wciąż brak internetu. TP dalej nie ma miejsca do podpięcia.Niby XXI wiek, poza tym rok ten nie był zbyt szczęśliwy .

Koniec roku okazał się jeszcze bardziej pechowy, kryzys dotknął i mnie.

Kilka przelewów zostało przyblokowanych i pojawiły się problemy.

Nigdy nie myślałam, że będę szukać pomocy u innych,zazwyczaj to ja starałam się pomóc.

Nie chciałabym, aby przeciwności losu stanęły na drodze moich podopiecznych.

Potrzebuję tymczasowej pomocy kwestia dwóch ,trzech tygodni chodzi o karmę dla psów ,kotów i paszę dla koni.

Jeśli ktoś chciałby mi pomóc, prosiłabym o wsparcie.

• Odpowiedzi 80
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie chodzi nam o pomoc finansową ,lecz o jakieś wsparcie rzeczowe może ktoś ma na zbyciu karmę itp.

Mam u siebie cztery konie ,które raczej nie znajdą nabywców (chore) ,pięć psów ostatnio dwa się przybłąkały z pobliskiej stacji benzynowej ,trzy przygarnięte koty.

Po prostu chwilowo jestem w dołku, mimo że mieszkamy na typowej wsi nie posiadamy typowego gospodarstwa. Ratując się wystawiłam do sprzedaży trochę sprzętu jeżdzieckiego, ale ze względu chyba na okres świąteczny nie ma odzewu.

Siano dostaliśmy na krechę u sąsiada zgodził się poczekać na pieniądze ,gorzej z paszą bo tutaj mało kto sieje owies.

Na domiar złego od kilku tygodni mamy samochód u mechanika, który najwyrażniej nie może sobie poradzić z pompą wtryskową, faktycznie to jesteśmy odcięci od świata, najbliższy sklep znajduje się w odległości kilku kilometrów od domu :x

Przekleję linka do kilku wątków .... im więcej ludzi się dowie - tym większa szansa , że ktoś kto być może mieszka niedaleko Ci pomoże ....

Sytuacja faktycznie awaryjna .... nie można zostawić zwierzaków na lodzie .... najlepiej gdyby ktoś kto mieszka niedaleko mógł pomóc....

założyłam temat w dziale najbardziej uczęszczanym .... link:

http://forum.muratordom.pl/potrzebna-pasza-dla-koni-karma-dla-psow-i-kotow-pilne,t177097.htm

mam nadzieję, ze odezwie się ktoś kto pomoże.....

Dziekuję Wam za wsparcie :D Czuje się bardzo niezręcznie, gdyż nie byłam nigdy w takiej sytuacji, a tu taki odzew... :)

nie ma co się czuć niezręcznie ..... uwierz mi .... są różne sytuacje w życiu a tutaj za nickami kryją się ludzie o dobrych sercach..... :D

MM2008 - przyszło mi jeszcze do głowy , zebyś przysiadła chwilkę i zapodała linki do stron, gdzie można kupić karme dla koni .... większość z nas nie zna się kompletnie .... napisz może jaka to ma być karma .... albo podlinkuj sprzedawaną w necie ...

z karmą dla psów i kotów raczej nie ma problemu - pewnie sucha (choć zdałoby się, żebyś zapodała choć firmy na których karmach funkcjonują Twoje zwierzaki)

dzieki za troskę, nasze psy i kociaki nie są wybredne w jedzeniu zazwyczaj gotujemy ryż, makaron z kawałkami mięsa i warzywami, do tego sucha karma.

co do koni to sami robimy mieszanki z owsa, jęczmienia, marchew, jabłka itp. tak więc co do karmy pozostawiam wolną rękę.

niezręcznie jest mi przebierać w karmach i tak proszę o dużo :oops:

Oto one w skrócie

http://images49.fotosik.pl/243/db1098a302fd61d6m.gif

Chciałam podziękować osobom ,które zadeklarowały pomoc oraz Pani dżordż5, która zakupiła już karmę . :lol:

Mam prośbę może , ktoś z Was ma na zbyciu makaron,ryż .

Ewentualnie mógłby zakupić na allegro(.jest to najtańszy makaron )

http://allegro.pl/item859616044_karma_dla_psow_makaron_3kg_10_kurier_gratis.html

Za wszystko jeszcze raz dziękujemy.

Poniżej zamieszczam link do działu gdzie zamieściłam ogłoszenie o sprzedaży siodła

http://forum.muratordom.pl/jazda-konno,t94109-720.htm

Ewentualnie mógłby zakupić na allegro(.jest to najtańszy makaron )

http://allegro.pl/item859616044_karma_dla_psow_makaron_3kg_10_kurier_gratis.html

Zwierzaki masz super .... no i dzięki Tobie mają swoje miejsce na ziemi i wspaniałą Panią która w potrzebie szuka pomocy a nie zawozi do schroniska tudzież wygania za płot .... przecież wiele się słyszy o takich sytuacjach....

dawaj , kochana adres Twój na priv .... zaraz zamówię 10 paczek tego makaronu i przyślą bezpośrednio do Ciebie :wink:

MM2008 - możesz dać jakieś linki do paszy dla koni? na allegro nic nie ma ... ale Ty się znasz na tym lepiej i na pewno coś w sklepach internetowych wyhaczysz ...

każdy link który zapodasz do aukcji, sklepu internetowego zwiększa szanse na to, że ludzie zakupią.......

Bardzo prosze społeczność forumową o ruszenie zadków i sumieni i pomoc....

wiem , kochani ... u mnie też grudzień/styczeń finansowo zabija ... wręcz masakra .... ale gdyby wielu zamówiło coś choćby za te 20 zł ....to pomoc byłaby znacząca....

Co do paszy dla koni to trudno nam się wypowiedzieć, gdyż taką paszę przygotowujemy sami. W internecie trudno znaleść coś tańszego, a nie chcemy Państwa naciągać :oops:

Mam nadzieję, że uda nam się sprzedać sprzęt jeżdziecki, byłoby super :lol: , pozwoli nam to na zakup zboża i siana.

Póki co trafił nam się dobry sąsiad, który przywiózł nam kilkanaście snopków siana i poczeka na zapłatę. Głupio jest wziąść coś na krechę :oops: , a póżniej być na ustach całej wsi (no coż kapelusz z głowy nam nie spadł :) ). Ze względu na powódż, która nas zaskoczyła latem jesteśmy zmuszeni do zakupu siana.

Tak wyglądał nasz wjazd do domu

http://images35.fotosik.pl/97/6b57bb4082ca61fbm.jpg

A propo zwierzaków to na wsi uchodzimy za dziwaków z miasta, bo jak można utrzymywać coś co nie przynosi zysku.

Mam nadzieję, że wszystko w końcu wróci do normy, jak narazie nie jest za wesoło.

Długo zastanawialiśmy się nad zwróceniem o pomoc (nie mieliśmy wyjścia), przecież tyle osób jest w potrzebie. Nie spodziewaliśmy się jakiegokolwiek odzewu, a tu... :D

http://images38.fotosik.pl/239/2478cbe6c09dbe02m.jpg

To co znależliśmy w internecie :

http://www.allegro.pl/item851541943_sukces_pasza_dla_koni_podstawowa_25kg_z_dostawa.html

Dla porównania

100kg owsa lub mieszanki (owies,jęczmień)- 35 zł ,

snopek siana (12-14 kg ) 3 zł .

MM2008 Witaj.

Sluchaj,jesli chodzi o owies,to chyba przyda sie pomoc raczej finansowa.Chcialam ci podeslac troche owsa od siebie,ale sprawdzilam ceny transportu i chyba sie nie oplaci :( .Zamiast placic kuriera za kazdy worek lepiej za te pieniadze kupic wiecej paszy.Kupowanie paszy workowanej tez nie jest zbyt ekonomiczne.Przy 4 koniach to ogromne pieniadze! chyba,ze konie twoje potrzebuja specjalnej karmy.

Moze podaj konto i pare osob podesle Ci po pare zlotych .Popytaj w najblizszym Wam sklepie nasiennym a mysle ze znajdzie sie i owies i dowoz.

Forumowicze! moze uciulamy 300 zlotych?? bedzie tona owsa i starczy na dluzej!!

Pozdrawiam

Jestem zdecydowanie za. :D

Też sprawdzałam jak kupić owies, ale to fakytcznie problem. Najlepiej zakup zorganizować na miejscu.

Może jest jeszcze ktoś chętny do wpłaty? Grosz do grosza i będzie kokosza, a przede wszystkim konie nie będą głodne.

Autorka tematu, powinna chyba wszystkim chętnym do wpłaty podać swój numer konta na priv? Jak myślicie?