Madzik252 30.12.2009 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 od zarowki z felernej lampki nadpalil mi sie parkiet (mozaika z lat 90, lakierowana), Jest czarna zweglona plama a lekkim wglebieniem na 3 mm). \Jak przystalo na blondynke - nie mam pojecia jak zamaskowac/ usunac te plame z parkiertu - tak aby nie byla widoczna... Rozumiem, ze powinnam zetrzec papierem scienym zweglona plame, ale jakim srodkiem zalakierowac uszczerebek ??? DZIEKUJE Z GORY ZA RADE!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braszyns 30.12.2009 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 najlepiej wymienić uszkodzone lamelki ponieważ zwęglenie wchodz głęboko .zamalować można każdym wodnym lakierem ew.kaponem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzik252 30.12.2009 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Dziekuje bardzo za odpowiedz. !!!!!Nie mam mozliwosci wymiany trzeba by przelozyc caly parkiet.... Przepraszam za pytamie, ale co to jest "Kapon"? Z gory dziekuje za odpowiedz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braszyns 30.12.2009 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 kapon jest to lakier podkładowy który zabezpiecza drewno przed ściemnieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzik252 30.12.2009 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 dziekuje za odpowiedz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.12.2009 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 ja jednak udałbym sie do stolarza aby ten ocenił z jakiego drewna jest mozaika dobrał odpowiedni kolorystycznie pyłek i zaszpachlował wżer caponem i lakierem nawierzchniowym bawił bym sie dopiero po zaszpachlowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M K 30.12.2009 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 ja jednak udałbym sie do stolarza aby ten ocenił z jakiego drewna jest mozaika dobrał odpowiedni kolorystycznie pyłek i zaszpachlował wżer caponem i lakierem nawierzchniowym bawił bym sie dopiero po zaszpachlowaniu Bardzo skuteczna metoda usunięcia wgłębień rys i innych uszkodzeń parkietu lub mozaiki drewnianej. Uszkodzony fragment oczyścić papierem ściernym, dobrać pył z drewna, wymieszać go z kaponem i zaszpachlować ubytek. Potem ponownie wyrównać papierem ściernym i polakierować to miejsce lakierem którym malowany był parkiet. No i jeszcze jedno, malować całe klepki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzik252 31.12.2009 17:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 Bardzo dziekuje za rady! Sprobujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.ajk 01.01.2010 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 Dziekuje bardzo za odpowiedz. !!!!! Nie mam mozliwosci wymiany trzeba by przelozyc caly parkiet.... nie wiem dlaczego chcesz przekładać cały parkiet? przecież wystarczy tylko uszkodzone lamelki, jeśli wymienisz na nowe i polakierujesz to i tak niestety będą się mocno odróżniać od pozostałych. Jeśli zależy wam na najbardziej zbliżonym kolorze to najlepiej poszukać takich samych lamelek w mało widocznym (za meblami pod łóżkiem itp) miejscu i je zamienić, a pod łóżko wstawić oczywiście nowe. jak ma być szybko samodzielnie ale plama i tak zostanie widoczna to wyszlifować odpylić wymieszać z pyłem ale nie capon podkład tylko szpachlę, zaszpachlować ze 3 razy, (po każdym szpachlowaniu szlifować), potem pociągnąć ze 3 razy lakierem. Wyjdzie plama, ale nie czarna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzik252 04.01.2010 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 dziekuje za rady! idziemy tropem .ajk ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzik252 04.01.2010 18:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 dziekuje za rady! idziemy tropem .ajk ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts