robert43 30.12.2009 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Mam pytanie do znawcy tematu.Piec po podłączeniu chodzi idealnie ale pompa CO goni cały czasprzy ustawieniu zima.Podłączony jest dodatkowo sterownik pokojowy do pieca.W piecu jest zainstalowany sterownik Estyma prosze o pomoc a raczej wyjaśnienie czy jest to normalne W ustawieniach serwisiwych P11 ustawione na 0 a pompa dalej dziala choć jest osiągnięta odpowiednia temp. w pomieszczeniu.Zawór czterodrogowy jest zamykany przez siłownik a więc na oko wszystko niby ok.proszę o radę pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zenko 03.01.2010 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 WitamGdybyś miał tylko sterownik pokojowy wówczas po osiągnięciu zadanej temp. pompa by się wyłączała, montując silownik na zaworze 4-drogowym pompa CO cały czas pracuje i tak powinno być , jak miałem tylko programator pokojowy to po wyłaczeniu pompy CO wychładzoło cały dom, zanim ponownie go nagrzało to trochę tego eko poszło.Mam identyczny kocioł , sterownik oraz silownik na zaworze, jest super kociołek obecnie od 08.11.2009 do teraz spaliłem 1100 kg , dom 160 m2, bojler 150dm3 4 osoby same grzejniki . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts