CoTo 31.12.2009 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 WitamPrzymierzam się do wymiany kotła.Wybór padł na OGNIWO S6WC w wersji najprostszej bez dmuchawy.Zastanawiam się nad 17kW lub 20kW.Proszę o opinie użytkowników(tych zadowolonych i mniej zadowolonych).Jak ze spalaniem(stałopalność,czy nie ma problemów ze smołą), sterowalność,czy palicie od góry czy tradycyjnie.Jaki metraż budynku.Za wszystkie opinię będę wdzięczny.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 31.12.2009 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 stałopalność - jesli jest podłożone to sie pali zapomnisz podłozyć - gasnie problemy ze "smołą" nie zależa od typu kotła jesli dusisz kocioł na niskich temperaturach, palisz mokrym i zamykasz dopływ powietrza - beda problemy nie tylko z każdym kotłem ale i z kominem sterowalność ? nie zastanawiałem sie nad tym /załadowuje, zostawiam uchylone drzwiczki i ide spac - a w domu mam ciepło/ pale tradycyjnie /obojetne co by to miało znaczyć/ dom 180 m2 , kocioł 20 kW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts