mita77 31.12.2009 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 Witam.Kupiłem działkę która wg wyrysu i wypisu z miejskiego planu zagospodarowania terenu jest w większości budowlana [2500mkw],rolna [1000mkw] oraz teren dolesień [1000mkw]; jednak w wypisie z rejstru gruntów ze starostwa jest, że ta działka jest gruntem łąki trwałe 3 kl, ornym 4 kl. i lasem.Tak też jest napisane w akcie notarialnym.Jakie procedury muszę dokonać by rozpocząć budowę i czy mogę zmienić ten rejestr w starostwie [Kraków]?Proszę o pomoc w tym zakresie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tyrozaur 31.12.2009 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 Pierwszą procedurą jest "opicie" zakupu, na sprzęcie RTV oznaczane kieliszkiem na kartonie. A jeśli chodzi o plany, to ważniejsze do pozwolenia na budowę są zapisy planu zagospodarowania. W razie wątpliwości udaj się do starostwa powiatowego, znajdź ludzi wydających pozwolenia na budowę, pokaż swoje dokumeny i zapytaj czy nie będzię jakichś kłopocików.. a zapisy w rejestrze gruntów to uaktualnią zdaje się dopiero jak dom będzie już zbudowany i formalnie odebrany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 02.01.2010 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Plan zagospodarowania przestrzennego mowi co gdzie budować np: 2MN.Użytek i klasa gryntu mówi jaka to gleba pod względem rolniczym np: RIIIb To są dwie różne rzeczy niemające nic wspólnego ze sobą. W trakcie pomiaru powykonawczego - czyli jak już wybudujesz - kawałek tej twojej łąki zostanie zmienione na użytek B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mita77 03.01.2010 11:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 dziekuje za wskazowki cenne.jestem wdzieczny za pomoc w tym zakresie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts