panjab 31.12.2009 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 Witam, w czasie ostatnich przymrozków zauważyłem, że ze stropu balkonu (a właściwie z jego boku) zwisa sopel. Usunąłem go, żeby nikomu nie spadł na głowę, ale kilka dni później powstał kolejny. Oprócz tego wokół miejsca uczepienia sopla widać rdzawe zacieki. Generalnie wygląda na to, że woda jest źle odprowadzana z balkonu powyżej. Czytałem o różnym podejściu do odpowiedzialności za balkony i nie wiem do kogo zgłosić tę usterkę. Do administratora czy do właścicieli balkonów powyżej (zacieki i sopel tworzą się pod barierką rozgraniczającą balkon pomiędzy dwa mieszkania)? Pozdrawiam,panjab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 05.01.2010 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Jak dla mnie balkon to część budynku i za ich stan powinien odpowiadać jego zarządca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrAg 10.01.2010 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 według prawa balkon przynależy do mieszkania i właściciel lokalu ma obowiązek o niego dbać i konserwować (także od spodu). Radziłbym to jednak zgłosić do administracji, bo pewnie sąsiad z piętra wyżej to oleje, chociaz on ponosi odpowiedzialność za stan balkonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 10.01.2010 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 Kazda wspolnota ma to inaczej rozwiazane, trudno powiedziec na odleglosc, jak to jest w Twoim budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts