Agral 24.03.2012 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 Odswiezam, a czy zrobienie deskowania nie jest dobrym polaczeniem z dachowka rozbiorkowa jako zabezpieczenie ewentualnych przeciekow?Tez zastanawiam sie nad taka dachowka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 25.03.2012 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 Od przecieków chroni krycie wstępne a nie deski. Oczywiście deski i papa są bardzo dobrym rozwiązaniem pod dachówkę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agral 26.03.2012 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Rozumiem, potencjalni wykonawcy odradzaja mi polozenie dachowki rozbiorkowej, twierdzac ze to bedzie przeciekac, pekac, itp.,mnie sie jednak taka najbardziej podoba, a nowa dachowka nie ma tego klimatu.Czy ktos ma taka dachowke na domu i jest zadowolony? Jaki rodzaj dachowki jest najlepszy pod wzgledem trwalosci? Holenderka? Karpiowka? Poniemieckie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 26.03.2012 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Rodzaj dachówki nie ma żadnego znaczenia. Twoi potencjalni wykonawcy mają miałką żeby nie powiedzieć żadną wiedzę w tym zakresie. Szczelność dachu w żadnej mierze nie zależy od dachówki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janm 13.08.2016 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 odświeżę nieco temat.. mam do Was pytanie, które już w zasadzie padło na łamach tego wątku ale ja nieco inaczej zapytam...dach będzie na pełnym deskowaniu i pokryty papą a dachówkami w następnym sezonie (albo i później). Czy myślicie, że takie stare dachówki poniemieckie mogą być wykorzystane do pokrycia dachówkami takiego dachu?Nie chodzi mi o oszczędność kosztem nowych dachówek ale o styl domu. Gdyby takie rozwiązanie zastosować, to jakie problemy mogą się pojawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 13.08.2016 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 Nie tak dawno kryłem dach dachówką, która miała 94 lata. Przeszła demontaż, nie fabryczne pakowanie, transport ponad 300 km czyszczenie z zaprawy i mycie. Montaż bardziej pracochłonny (trochę szlifowania i mocowanie). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janm 15.08.2016 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2016 Nie tak dawno kryłem dach dachówką, która miała 94 lata. Przeszła demontaż, nie fabryczne pakowanie, transport ponad 300 km czyszczenie z zaprawy i mycie. Montaż bardziej pracochłonny (trochę szlifowania i mocowanie). Pozdrawiam. Dzięki wielkie za info A podpytam jeszcze czy masz może jakieś porady związane z tym rozwiązaniem... na co trzeba zwrócić uwagę, czego się wystrzegać itd. I czy masz może zdjęcie z tej realizacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 17.08.2016 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 Tak jak wspomniałem wcześniej potrzeba dużo cierpliwości w dopasowaniu dachówek i szlifowaniu. Mam prę zdjęć załączałem je w swoich wypowiedziach na Forum. Mogę podesłać na priv. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 17.08.2016 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 W załączeniu kilka zdjęć, które mogę umieścić. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janm 17.08.2016 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 W załączeniu kilka zdjęć, które mogę umieścić. Pozdrawiam. wygląda świetnie. Bardzo dziękuję za zdjęcia i informacje. Widzę, że jednak będę musiał dużo dużo dachów zwiedzić zanim w ogóle pomyślę o takim rozwiązaniu. Ale dobrze, że się o tym przekonałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts