Claudii 01.01.2010 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 Może jeste świnią.... ale to co zobaczyłam na fotkach i co usłyszałam z opowiadań moich znajomych oraz z opowiadań samych bohaterów tejże farsy powaliło mnie z nóg. Budują dosłownie jak w bajce "sąsiedzi", ludzie wykształceni Objechali na czym tylko się da : -projekt domu zmienil tak ,że wyszedł im z tego bunkier (jest dosłownie brzydki i bezsensowny) - cegła mieszana , zbierana - murarza chyba mieli "spod budki z piwem" - ściany krzywe co się bardzo rzuca w oczy, schody-rozjechane , rozwalił im się szalunek podczas lania z gruchy - okna -koszt 4tys , zaledwie kilka i to takich malutkich jak w kibelku , w domu ciemno,pomieszczenia niedoświetlone - różnica w poziomach stropu 13 cm - dach pokryty mokrymi zczerniałymi dechami, ocieplony styropianem (na te mokre dechy),papa - centralne na piecu za 1900zł , toż to chyba koza tyle kosztuje , minimum kaloryferów najtańszych z marketu - żałowali ocieplenia stropów - piwnice,garaż nieocieplone - tynki robione przez babę z chłopem na kleju i siatce - i jeszcze innych szczegółów Czy nie szkoda im kasy na taką fuszerę ,przecież budują dla siebie,dzieci,czy nikt ich nie oświecił czy nikt im nie powiedział ludzie co wy robicie ? Fakt ,że gusta są różne ale tu juz nawet o gust nie chodzi tylko o jedną wielką spapraną robotę.Jaki klimat będzie panował w domu jak te zbutwiałe dechy zaczna pleśnieć a zaczną. A może budują z zawiści ,bo ich znajomi też wybudowali,więc oni muszą się pokazać choćby po trupach. Jak im powiedziałam ile mnie wyszło same centralne to o mało ze stołków nie spadli bo oni to chyba za tę cenę SSZ zrobili. Mieli kontrolę z PINB ,pewnie wpadła na sam widok tego co się tam dzieje (skutków nie znam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 01.01.2010 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 że sie zapytam co cie to interesuje ?każdy robi po swojemu , widocznie nie potrzebują wypasionej chaty tylko szałasumam coś podobnego po sąsiedzku , tylko że goście budują sie już ponad 10lat , wszystko co robią to dla mnie katastrofa ale dla nich to cieszenie sie z czegoś co dla siebie tworzą im to pasuje, wręcz sa wniebowzięci i nie chciałbym im tego zepsuć niech se robią co chcą , na co ich stać ich sprawa , nie moja. wie raczej sie nie przejmuj bunkrem sąsiadów tylko ciągnij swoja budowę do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 01.01.2010 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 wybacz, Claudii, ale też nie rozumiem czemu służyć ma ten temat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 01.01.2010 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 Claudii!czy jest możliwość zawalenia się tego domu , który opisujesz na twoją działkę? nie? to co ciebie to obchodzi? sądzę że masz jakiś przemożny wewnętrzny imperatyw dowartościowania się i to niekoniecznie własnym osiągnięciem a porażką innych; no cóż gratuluję- tak łatwiej. wszystkiego najlepszego w nowym 2010 roku.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 01.01.2010 13:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 Poruszyłam ten temat celowo,spodziewając się ataków ,ale dlaczego mamy tylko pisać w samych superlatywach.... ....czytamy na forum piękne dzienniki budowy, wszyscy budują ,że tak powiem pozytywnie , każdy na swój gust i to jest ok ! Ale nie spotkałam się z czymś takim,że ludzie budują negatywnie tzn nie dbają o swoja budowę , nie przejmują się , robą świadomie fuszery, żadna ekipa nie chce im robic wykończeniówki... bogus33 -nie denerwuj się tak w nowym roku,wrzuć na luz nie mam potrzeby dowartościowania się i nie cieszę się ich porażką ,bo to raczej nie jest porażka to jest tak jakbyś zamiast elewacji wysmarował dom gównem i powiedział ,że to jest piękne... Rzeczywiście nic mi do tego ,ale mam prawo do szczerej opinii, szczerej aż do bólu i nie potrafię komuś powiedzieć (jak mnie zapyta) "piękny macie domek" a za plecami "cuchnie gównem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 01.01.2010 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 Poruszyłam ten temat celowo,spodziewając się ataków ,ale dlaczego mamy tylko pisać w samych superlatywach.... ....czytamy na forum piękne dzienniki budowy, wszyscy budują ,że tak powiem pozytywnie , każdy na swój gust i to jest ok ! Ale nie spotkałam się z czymś takim,że ludzie budują negatywnie tzn nie dbają o swoja budowę , nie przejmują się , robą świadomie fuszery, żadna ekipa nie chce im robic wykończeniówki... bogus33 -nie denerwuj się tak w nowym roku,wrzuć na luz nie mam potrzeby dowartościowania się i nie cieszę się ich porażką ,bo to raczej nie jest porażka to jest tak jakbyś zamiast elewacji wysmarował dom gównem i powiedział ,że to jest piękne... Rzeczywiście nic mi do tego ,ale mam prawo do szczerej opinii, szczerej aż do bólu i nie potrafię komuś powiedzieć (jak mnie zapyta) "piękny macie domek" a za plecami "cuchnie gównem" hmm, no coz gratki mostkow cieplnych w szczytach, scianie szczytowej do poddasza garazu, lukarnie. wykonywaniu przebic zamiast przygotowania wczesniej. braku proby cisnieniowej przed podlaczeniem wody. instalacji bez izolacji. pionow w scianach. mostka przy schodach. niepelnych spoin oby styropian nie byl klejony plackami na elewacji. jedno nadproze jest drastycznie krotkie. komin murowany to zapewnie wylacznie wentylacja. i ten komin w koszu czy jak to nazywacie. oblepiona od zewnatrz murlata pustakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 01.01.2010 14:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 brawo ! mnie się podoba taka opinia ... i gdyby tak częściej doradzać naszemu sąsiadowi ,no może bez sarkazmu zamiast tych wszystkich " och jak cudownie" ...ale po co niech każdy siedzi cicho na swojej miedzy P.S. miło ,że czytałeś DB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 01.01.2010 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 Od tego co wymienilem dom sie nie zawali a bedzie drozszy w eksploatacji. czyli masa pracy przed wami a komin radze dokladnie obejzec. bo daliscie mu z marszu popalic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz_p 01.01.2010 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 Od tego co wymienilem dom sie nie zawali a bedzie drozszy w eksploatacji. czyli masa pracy przed wami a komin radze dokladnie obejzec. bo daliscie mu z marszu popalic. komin w całości jest z dziurawki, co kwalifikuje go niestety do rozbiórki, będzie na 100% przemakał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 01.01.2010 17:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 korekta , nie z dziurawki ale z pełnej cegły , nie raz już lało i sypało śniegiem ale chyba mam pecha bo nie przemókł ani trozeczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz_p 01.01.2010 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 korekta , nie z dziurawki ale z pełnej cegły , nie raz już lało i sypało śniegiem ale chyba mam pecha bo nie przemókł ani trozeczkę jesteś pewna? a to zdjęcie?: http://img101.imageshack.us/img101/4204/34764687.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 01.01.2010 17:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 aaa ..to co ponad kalnenicą to owszem z cegły perforowanej ,ale znowu mam pecha bo od góry komin jest zamknięty , tzn te dziureczki są "zaklejone" jeszcze jakieś wątpliwości ? chętnie podyskutuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz_p 01.01.2010 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 aaa ..to co ponad kalnenicą to owszem z cegły perforowanej ,ale znowu mam pecha bo od góry komin jest zamknięty właśnie to co ponad kalenicą powinno być w całości wykonane z cegły pełnej!!!, to jest kompletnie spaprane!, poczytaj posty ludzi, którym tak wykonane kominy przemakają, jak mi nie wierzysz możesz zapytać na forum specjalistę np. Andrzeja Wilhelmi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz_p 01.01.2010 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 a te mostki, o których wspominał Flashback, również nie wyglądają dobrze zwłaszcza, jzęli chodzi o miejsce połączenia schodów ze ścianą oraz miejsc, w którym dach nad garażem przylega do ściany budynku.. jeżeli w obu tych miejscach brak porządnego ocieplenia, będzie przemarzać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 01.01.2010 17:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 zgadzam się powinno być z cegły pełnej , ale my mamy tak i nic nam nie przemaka co do mostków to pewnie każdy je ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz_p 01.01.2010 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 zgadzam się powinno być z cegły pełnej , ale my mamy tak i nic nam nie przemaka co do mostków to pewnie każdy je ma ale chyba nie takie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 01.01.2010 17:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 ściany szczytowe ocieplone schody , nie wiem jak to nazwać są "dostawione" do budynku, z wieńca wychodzi zbrojenie.No to proszę podpowiedz jak uniknąć tych mostków ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz_p 01.01.2010 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 może Twoi sąsiedzi również uważają, że mają wszystko ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 01.01.2010 17:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 Nie sądzę by ktokolwiek wybudował pierwszy domek bezbłędnie ale uważam,gdyby było więcej życzliwych wtrąceń.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 01.01.2010 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 domek Clałdi ma komin w koszu.... a śmieje się z sąsiada http://img83.imageshack.us/img83/6148/rendergranat1zoomzv7.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts