Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tak jak budują w bajce "SĄSIEDZI"

Recommended Posts

Ale się czepiliście Claudii. I co z tego, że napisała, że dom znajomych to koszmarek; że przykryli mokre deski styropianem; że mają krzywe ściany itp.? Przecież tego wszystkiego nie zmyśliła. A Wy wszyscy tacy święci jesteście, że nigdy, przenigdy złego słowa na bliźniego nie powiedzieliście? Tu mi kaktus...

• Odpowiedzi 85
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Claudia napisała, jak napisała, mnie też ten styl nie odpowiada, ale już dajcie jej spokój i jej domkowi, jednemu się podoba, drugiemu nie, ważne, żeby się mieszkało wygodnie, funkcjonalnie pomieszczenia były rozmieszczone, i żeby ciepło było i sucho. A jak kto buduje na "ładność" to już nie raz tu napisano, że o gustach sie nie dyskutuje.

Acha, ja mam tez dwuspadowy, czerwony dach i okna w złotym dębie, i powiem więcej będzie żółta elewacja, a co tak mi się podoba i już :D

pozdrawiam

TINEK

"-Taaak. - Zawisza stęknął z ulgą i popatrzył w niebo - Wiedz jednak, że cię nie potępiam, albowiem temu jeno kamieniami godzi się miotać, kto sam jest bez grzechu. I tym sposobem podsumowawszy, nie mówmy już o tym więcej.

- Miłość wielką jest rzeczą i niejedno ona ma imię - odezwał się Reynewan, nadęty nieco"

[Andrzej Sapkowski, Narrenturm]

PS. Przeczytałem cały wątek, straciłem kwadrans życia. :(

• 1 year później...
Może jeste świnią.... ale to co zobaczyłam na fotkach i co usłyszałam z opowiadań moich znajomych oraz z opowiadań samych bohaterów tejże farsy powaliło mnie z nóg.

Budują dosłownie jak w bajce "sąsiedzi", ludzie wykształceni :o

Objechali na czym tylko się da :

-projekt domu zmienil tak ,że wyszedł im z tego bunkier (jest dosłownie brzydki i bezsensowny)

- cegła mieszana , zbierana

- murarza chyba mieli "spod budki z piwem" - ściany krzywe co się bardzo rzuca w oczy, schody-rozjechane , rozwalił im się szalunek podczas lania z gruchy

- okna -koszt 4tys , zaledwie kilka i to takich malutkich jak w kibelku , w domu ciemno,pomieszczenia niedoświetlone

- różnica w poziomach stropu 13 cm :o

- dach pokryty mokrymi zczerniałymi dechami, ocieplony styropianem (na te mokre dechy),papa

- centralne na piecu za 1900zł , toż to chyba koza tyle kosztuje , minimum kaloryferów najtańszych z marketu

- żałowali ocieplenia stropów

- piwnice,garaż nieocieplone

- tynki robione przez babę z chłopem na kleju i siatce

- i jeszcze innych szczegółów

Czy nie szkoda im kasy na taką fuszerę ,przecież budują dla siebie,dzieci,czy nikt ich nie oświecił czy nikt im nie powiedział ludzie co wy robicie ?

Fakt ,że gusta są różne ale tu juz nawet o gust nie chodzi tylko o jedną wielką spapraną robotę.Jaki klimat będzie panował w domu jak te zbutwiałe dechy zaczna pleśnieć a zaczną.

A może budują z zawiści ,bo ich znajomi też wybudowali,więc oni muszą się pokazać choćby po trupach.

Jak im powiedziałam ile mnie wyszło same centralne to o mało ze stołków nie spadli bo oni to chyba za tę cenę SSZ zrobili.

Mieli kontrolę z PINB ,pewnie wpadła na sam widok tego co się tam dzieje (skutków nie znam).

Podnoszę, tylko z samego wrażenia.

Powinnaś była raczej zapytać 'kończę budowę, więc ją oceńcie'. I jako obronę przed zbytnią krytyką jurorów pokazać, tę właśnie budowę.

Pozdrawiam.