retrofood 02.01.2010 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 a ja mam pytanie natury formalnej, co sie bedzie działo jak gość ma rozprowadzaną instalację wodną? każecie wietrzyc a jak jest woda w całym domu(podłogówka, grzejniki,c.w.u) to musi to przecież zabezpieczyc? a przeciez ida mrozy... Taż nikt nie każe mrozić, wiecej, wszyscy piszą o tym, ze absolutnie nie zmrozić. Polemika jest w temacie: grzać i płacić, czy wietrzyć za darmo, a grzać tylko tyle, zeby właśnie nie zamarzło. Przecież ostatnie dni były na plusie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 02.01.2010 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Samo się grzało jak ktoś nie przeszkadzał...Mrozy (i kłopoty) dopiero idą...Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konto usunięte na żądanie 02.01.2010 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 no to jak wietrzyc przy minusowej temperaturze?? nooooo?? gadac tu zaraz....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertmm 02.01.2010 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Dlatego pisze by używać tych urządzeń nie pisze by grzać do 20 stopni tylko by było na plusie aby osuszacz mógł działać. Adam kk zawsze można do kanalizacji te urządzenie podłączyć spust zrobić.Pewnie właściciel domu ma gdzie te skrzydła z okien postawić a może szyby ma powybijać ciekawe co zrobi jak bedzie -15. To rade dałeś. Ja nadal jestem za tym by osuszać. Bez urazy za buca ale masz dziwne podejście że od razu ja sprzedaje i wynajmuje to. Czasem lepiej za prąd zapłacić niż później poprawiać robotę. A jeszcze o grzyba pytasz to linka nie mam i nie będę miał a każdy wie, że niedosuszone i źle przewentylowane rzeczy potrafią zarastać grzybem. Lepiej zapobiegać niż później myśleć co zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dewasto 02.01.2010 17:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Witam!wpadłem na chwilęGrzeje(nagrzewnica na ropę i na prad plius "koza" )i po chwili otwieram okna , nawierciłem delikatnie tynki aby była wieksza penetracja powietrza. W instalacji jeszcze nie mam wody ale bardzo się boje że podłoga pęknie"wybije ją" . co do pytania- na chudziaku mam ułożony styropian na nim folie potem podłogówka i wylewka .Pofdłoga miejscami sucha wiec jest nadzieja! Przepraszam za brak ładu i składu ale to co teraz przezywam to koszmar. Wszystkiego dobrego w Nowym Roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 02.01.2010 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Przepraszam za brak ładu i składu ale to co teraz przezywam to koszmar. Wszystkiego dobrego w Nowym Roku Wyobrażam sobie co czujesz - ale wierzę, ze wszystko będzie dobrze-powodzenia i również pozdrawiam w 2010 roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 02.01.2010 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 To nawiercanie tynków pomoże jak umarłemu kadzidło Duży przeciąg lepiej robić jak i tak grzejesz kozą. pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 02.01.2010 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 "a każdy wie, że niedosuszone i źle przewentylowane rzeczy potrafią zarastać grzybem. " Tak, ale... Sama woda nie wystarcza. Trzeba spełnić jeszcze kilka warunków o które akurat tu jest bardzo trudno!A poza tym.. każdy, wszyscy, czyli NIKT!!! Wszyscy wiedzą, że da się domek z wody postawić! (igloo).To postaw, proszę na równiku!Tak "z marszu". Przecież wszyscy wiedzą, że się da! (o taki mechanizm tu chodzi) Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wimech 02.01.2010 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Jak postępy w suszeniu? Pozdrawiam wszystkich i życzę 2010 lepszego od poprzedniego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dewasto 10.01.2010 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 Witam! wczoraj uruchomiłem piec i russzyła podłogówka(działa!!!!) tym samym mogę powiedziec (napisać) ze kolejny etap tej bitwy mam za sobą. Dziękuję Adamowi choć jego wydawało by się luzne podejście do tematu( kup sobie 0,5 litra) było mylące - gość ma wiedzę Dziekuję Wszystkim ktorzy sie zainteresowali i ktorzy mi dobrze życzyli! Wreszcie widzę suche plamy na podłodze zostało mi jeszce uregulowac rachuniki za wode;-( i prąd . mam nadzieje że te 255 kubików nie wyrządziło jakiś szkod pod ławami i dom na wiosnę sie nie zawali. Pozdrawiam i wszystkiedo DOBREGO w NOWYM ROKU ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magellan 11.01.2010 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Witam! wczoraj uruchomiłem piec i russzyła podłogówka(działa!!!!) tym samym mogę powiedziec (napisać) ze kolejny etap tej bitwy mam za sobą. Dziękuję Adamowi choć jego wydawało by się luzne podejście do tematu( kup sobie 0,5 litra) było mylące - gość ma wiedzę Dziekuję Wszystkim ktorzy sie zainteresowali i ktorzy mi dobrze życzyli! Wreszcie widzę suche plamy na podłodze zostało mi jeszce uregulowac rachuniki za wode;-( i prąd . mam nadzieje że te 255 kubików nie wyrządziło jakiś szkod pod ławami i dom na wiosnę sie nie zawali. Pozdrawiam i wszystkiedo DOBREGO w NOWYM ROKU ! Witaj Kolego, Mi również filtr wylał na powierzchnię parterowego domu zaraz po świętach, ale niestety zauważyłem popękaną osiadającą wylewkę. Również tam gdzie jest ogrzewanie podłogowe. Nie wiem co mam robić ...zrywać to czy starać się wyrównać. Prawdopodbnie zapadł się chudziak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orko 12.01.2010 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Dlatego pisze by używać tych urządzeń nie pisze by grzać do 20 stopni tylko by było na plusie aby osuszacz mógł działać. Adam kk zawsze można do kanalizacji te urządzenie podłączyć spust zrobić. A jeszcze o grzyba pytasz to linka nie mam i nie będę miał a każdy wie, że niedosuszone i źle przewentylowane rzeczy potrafią zarastać grzybem. Lepiej zapobiegać niż później myśleć co zrobić. Osuszacz działa w pewnych temperaturach jedynie! Najczęściej optymalne warunki działania dla osuszacza to 30oC i 80% wilgotności, przy gorszych parametrach jest znacznie mniejsza wydajność. W okolicach 2oC wydajność urządzenia będzie praktycznie bez znaczenia. Więc twoja rada jest do luftu! Grzyby rozwijają się najchętniej w temperaturach 16-25 oC przy wilgotności powyżej 60% i to dlatego w piwnicach jako tako wietrzonych ich nie ma! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts