Robak 01.01.2010 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 skąd mam wiedzieć, że ekogroszek jest już na tyle dobry/ suchy że mogę wrzucić go do zasobnika ostatnio kupowałem w forkach foliowych i był suchy zatem poszedł od razu do pieca, ale wczoraj zakupiłem 2 worki w parcianym opakowaniu i ten jest mocno wilgotny/ mokry zatem jak z tym jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helixwroclaw2005 01.01.2010 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 Robak jeżeli masz zastrzeżenia do jakości to zmień skład opału a najbliższego sąsiada palącego eko-groszkiem zapytaj skąd bierze i jaką ma opinię o swoim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robak 01.01.2010 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 moje pytanie brzmi nieco inaczej - skąd mam wiedzieć patrząc na ekogroszek że jest dobry - odpowiednio suchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peterpan 01.01.2010 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 Suchy to ... suchy i tyle. Suchy to taki, po którego wsypaniu do zasobnika jego ścianki pozostaną suche tzn. nie będzie na nich kropel wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddoommiinniikk 01.01.2010 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 moje pytanie brzmi nieco inaczej - skąd mam wiedzieć patrząc na ekogroszek że jest dobry - odpowiednio suchyAby wiedzieć, że ekogroszek jest wystarczająco dobry, należy zbadać jego kaloryczność, zawartość popiołu i pierwiastków kwasotwórzych (siarki itp.). Tego nie da się zrobić bez odpowiednich sprzętów. Bez przyrządów możemy ocenić jedynie wilgotność. Wystarczy pomacać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robak 01.01.2010 22:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 ok, zatem macam i czuję że groszek jest wilgotny, brudzi moje palcemogę go wrzucić czy rozsypać na ziemi czekać aż wyschnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konto usunięte na żądanie 01.01.2010 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 a wsypuj nie cuduj... poprostu część kalorycznosci pojdzie nie na ogrzanie domu, a na wysuszenie ekogroszku(w piecu) i pozniej spalenie ekogroszu w piecu... i zamiast np deklarowanych 27tys bedzie 25tys... ot fizyka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts