worobiej 01.01.2010 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 Witam, kupiłem mieszkanie. Po dokładnym zmierzeniu okazuje się, że metraż odbiega od tego, który wpisany został do aktu notarialnego. Wiem, że są różne normy wyliczania tej powierzchni ale moja odchyłka jest na tyle duża, że jakby człowiek nie liczył to rzeczywista wielkość jest zbyt mała - o ok 4m2.Chciałbym w tej chwili negocjować z deweloperem. W końcu w akcie była mowa o mieszkaniu większym.Moje pytanie - kto może mi wykonać pomiary, których wyniki mogłyby coś znaczyć, np. w sądzie choć mam nadzieję, że do tego nie dojdzie - geodeta? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 01.01.2010 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 możesz pomierzyć samemu lub nie, sąd i tak zapewne wyznaczy swojego biegłego,ale nie sądzę, żeby doszło do sprawy jeśli w istocie różnica jest tak duża, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjr 02.01.2010 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 A kto się podpisał pod inwentaryzacją powykonawczą? I co wpisane jest w zaświadczeniu o samodzielności lokalu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts