pgt 02.01.2010 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Witam,od parunastu dni mam problem z piecem gazowym Buderus (2 funkcyjnym).Co dni ciśnienie w piecu spada do prawie 0 barów przez co dzień muszę uzupełniać w nim wodę.Co może być tego przyczyną? woda nigdzie w mieszkaniach nie cieknie, więc nie wiem skąd taka utrata ciśnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M K 02.01.2010 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Gdzieś na pewno jest przeciek. Zacznij szukać od pieca, sprawdź naczynie wyrównawcze. Jak tam będzie w porządku to nieszczelna jest instalacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro31ie 02.01.2010 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Witam, od parunastu dni mam problem z piecem gazowym Buderus (2 funkcyjnym). Co dni ciśnienie w piecu spada do prawie 0 barów przez co dzień muszę uzupełniać w nim wodę. Co może być tego przyczyną? woda nigdzie w mieszkaniach nie cieknie, więc nie wiem skąd taka utrata ciśnienia. Witam Skoro uzupełniasz wode w instalacji to oznacza że masz wyciek! Pozdrawiam daro31ie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 02.01.2010 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Witam, od parunastu dni mam problem z piecem gazowym Buderus (2 funkcyjnym). Co dni ciśnienie w piecu spada do prawie 0 barów przez co dzień muszę uzupełniać w nim wodę. Co może być tego przyczyną? woda nigdzie w mieszkaniach nie cieknie, więc nie wiem skąd taka utrata ciśnienia. Ile kocioł ma lat eksploatacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 02.01.2010 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Wziąć ręczną pompę dobić ciśnienia i obserwować co się dzieje.Jak spada intensywnie to lipa...wyciek.Mądry inaczej ma odcinki ,które można wykluczać niezależnie jeden od drugiego.Ja nie mam i jestem głupi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pgt 03.01.2010 07:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 Ile kocioł ma lat eksploatacji? A z pół roku. Przy piecu nic widać by był jakiś przeciek...w mieszkaniach też nie...więc pewnie gdzieś się ukrył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 03.01.2010 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 jest jeszcze jedna możliwość ale po półrocznym użytkowaniu to raczej już nierealne....instalacja może się jeszcze odpowietrzać... ale to by musiały być duze ilości tego powietrza więc raczej wykluczam.... czyli zostaje przeciek edit: a może masz podłogówkę? podłogówka potrafi się długo odpowietrzać (oczywiście jeśli coś było nie tak) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja14 03.01.2010 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 Ja mam tak samo. U mnie to jest nieszczelna membrana w zbiorniku cisnieniowym. Powietrze ucieka i cisnienie w ukladzie spada choc nie ma wycieku.Na biezaco dolewam wody a raz w roku dopompowuje powietrze w zbiorniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 03.01.2010 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 Ja mam tak samo. U mnie to jest nieszczelna membrana w zbiorniku cisnieniowym. Powietrze ucieka i cisnienie w ukladzie spada choc nie ma wycieku. Na biezaco dolewam wody a raz w roku dopompowuje powietrze w zbiorniku. A czemu tego nie naprawisz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja14 03.01.2010 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 Bo kociol ma juz 10 lat i ogolnie jest juz "na wykonczeniu". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pgt 03.01.2010 14:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 a może masz podłogówkę? podłogówka potrafi się długo odpowietrzać (oczywiście jeśli coś było nie tak) nie mam...na początku przyszłeo tygodnia ma przyjść jakiś fachowiec...zobaczymy co on znajdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 03.01.2010 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 Kolega w domu miał taką sytuację.Co kilka dni musiał dopełniać wodę, nie było widać żęby instalacja była gdzieś nieszczelana. Ale chodził "obwąchiwał" ściany i ... eureka ... w piwnicy na jednej ścianie znalazł wilgoć - nie było w niej instalacji, na wiosne rozprół całą ścianę na patrerze i znalazł wyciek, a woda po najmniejszej lini oporu ciekła sobie po rurkach w dół i w piwnicy wyciekała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts