Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt C184a DOM NA GÓRCE

Recommended Posts

• Odpowiedzi 43
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...
  • 3 weeks później...
  • 1 month później...
Witam

ja własnie zaczynam budowę tego domku. Jeżeli jest ktoś kto zaczął już budowę mile widziane fotki. Jestem bardzo ciekawa jak będzie wyglądał po ukończeniu, u mnie jest zmieniony kąt nachylenia dachu na 45 st więc będzie troszke wyższy

i na jakim jesteś etapie? :)

• 1 month później...
Nam też się strasznie podoba ten projekt, prawdopodobnie go wybierzemy. Tylko trzeba kasę zebrać :) narazie tylko działkę mamy. odpowiada nam przede wszystkim wnetrze, dokonałabym chyba tylko 1 czy 2 małych przeróbek i tyle. Z tego co wiem to projekt jest nowy i jeszcze nie ma wielu osób co budują. :)

• 3 weeks później...

Witam!

Sorry , że tak długo nie odwiedzałam stronki. Zima przyszła szybko więc ja na razie jestem na etapie skończonych fundamentów, tylko zrobi się ciepło to ruszamy do góry. Wielkość robi wrażenie, no i oczywiście jest już po czym się przejść. Mam kilka zdjęć, ale na tym etapie nie ma chyba co oglądać. Jeśli jest ktoś zainteresowany lub ma pytania spróbuję pomóc. Co do kosztorysu to mam, ale nie do stanu zamkniętego.

• 1 month później...
  • 5 months później...

Witam wszystkich zainteresowanych budową domu na górce,

zanim wrzucę fotki z budowy (a jestem na etapie krycia dachem) podnoszę taki oto temat:

mam do odsprzedania pustaki akermana przewidziane na strop (8 zabezpieczonych palet, tj. 1280 pustaków http://www.hadykowka.pl/pustak_eko_ackermana,katalog_produktow.html - tutaj można zobaczyć szczegóły i producenta)

strasznie mi dużo tego zostało i chętnie odsprzedam nawet po cenie zakupu (przedstawiając oryginał faktury)

zainteresowanych zapraszam do pisania lub dzwonienia: Tadeusz Napora, [email protected] / 695 729 149

p.s - domek śliczny, polecam ;)

Witam wszystkich zainteresowanych budową domu na górce,

zanim wrzucę fotki z budowy (a jestem na etapie krycia dachem) podnoszę taki oto temat:

mam do odsprzedania pustaki akermana przewidziane na strop (8 zabezpieczonych palet, tj. 1280 pustaków http://www.hadykowka.pl/pustak_eko_ackermana,katalog_produktow.html - tutaj można zobaczyć szczegóły i producenta)

strasznie mi dużo tego zostało i chętnie odsprzedam nawet po cenie zakupu (przedstawiając oryginał faktury)

zainteresowanych zapraszam do pisania lub dzwonienia: Tadeusz Napora, [email protected] / 695 729 149

p.s - domek śliczny, polecam ;)

Oj jak ja chciałam ten domek wybudować...niestety wyszło jak wyszło,wybudowałam inny...ale zdjęcia z chęcią zobaczę :D :D

• 4 weeks później...
  • 2 weeks później...

witam,

szczerze mówiąc, nie zmienialiśmy właściwie nic: domek, jako projekt, spodobał nam się w 100%. pewnie zmiany wynikły z działań budowlańców, np. podnieśli nam dach o "jeden pustak" (swoją drogą domek nie stracił nic ze zwartości, a przestrzeni na strychu jakby przybyło ;) - to akurat polecam. nawet dwa pustaki nie zaszkodzą; koszty już właściwie żadne, a przestrzeni przybywa - trzeba tylko pamiętać, że wchodzi wtedy więcej blachy i drewna, i jeszcze kwestia kąta dachu!!! ze zmian, to może tylko jedno okno dachowe z przodu. planujemy też powiększyć taras ogrodowy o kilka m2. jest jeszcze kwestia łazienki, trochę mała i trzeba ją będzie dobrze zagospodarować. ewentualnie można zrezygnować z ubikacji i nie budując ścianki działowej, "włączyć" ją do łazienki - i mamy miejsce na prysznic!

a domek i budowę, oczywiście polecam - fantastyczna sprawa. pozdrawiam

ps. - warto budować na płaskim terenie, bo dom jest naprawdę długi i wręcz "pożera" przestrzeń wokół siebie.