Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

pogrubienie wylewki

Gość

Recommended Posts

czy ktoś może mi poradzić jak w miarę tanio wykonać podniesienie poziomu podłogi betonowej o 10-15mm. Chcę to zrobić w kuchni o

powierzchni 8m2 i na to położyć wykładzinę PCV .

Wylewki samopoziomujące są bardzo drogie (podobno 60-70 złote za worek 25kg) a takich worków miałbym ponoć zużyć kilkanaście.

Wiem że są wylewki atlasa (sam 100, sam 150) ale w opisie jest, że

mają one alfa-gips. Czy może być stosowany w kuchniach gdzie przecież

jest trochę wilgoci?

Czy ktoś może mi poradzić jak w miarę tanio wykonać podniesienie poziomu podłogi betonowej o 10-15mm. Chcę to zrobić w kuchni o powierzchni 8m2 i na to położyć wykładzinę PCV.

Wylewki samopoziomujące są bardzo drogie (podobno 60-70 złote za worek 25kg) a takich worków miałbym ponoć zużyć kilkanaście.

Na stronie Atlasa jest kalkulator do obliczania szacunkowego kosztu wykonania danej pracy http://www.atlas.com.pl/atlas/index.htm?2 Podstawiłem Twoje dane (gr. 15mm, pow. 8mkw, obwód pom. przyjąłem 2+2+4+4=12m) i wyszedł koszt ok. 320zł - nie jest chyba zastraszająco wysoki.

Ja sobie w łazience zrobiłem taką wylewkę samodzielnie. Jest to prosta robota. Potrzebne tylko buty na kolcach, mieszarka, baniak i "jeż" na kiju do rozprowadzenia masy.

Wiem że są wylewki atlasa (sam 100, sam 150) ale w opisie jest, że

mają one alfa-gips. Czy może być stosowany w kuchniach gdzie przecież

jest trochę wilgoci?

Te wylewki można stosować w pom wilgotnych.

A z płytą drewnopochodną bym nie kombinował w kuchni.

Uważam również, że ułożenie PCV w kuchni to nie jest dobry pomysł - chyba, że ją przykleisz. Ale terrakota (gres) do kuchni lepiej spełnią swoją rolę, a cena będzie nie dużo większa.

Pzdr