jarkotowa 02.01.2010 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 W mojej starech chacie sufit parteru i podłoga poddasza to po prostu dechy.Na strychu poprzedni właściciel trzymał słomę, paszę itp. Zeby "farfocle" nie spadały mu na głowę na parterze podbił sufit płytą pilśniową. Chcemy na parterze ocieplić sufit. Pytanie brzmi: czy zrywać pilśnię i usunąć "farfocle", które na niej zalegają czy darować to sobie i ocieplać (membrana, wełna, nowe deski). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 02.01.2010 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 a bylo wywalac slome Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 02.01.2010 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 W mojej starech chacie sufit parteru i podłoga poddasza to po prostu dechy. Na strychu poprzedni właściciel trzymał słomę, paszę itp. Zeby "farfocle" nie spadały mu na głowę na parterze podbił sufit płytą pilśniową. Chcemy na parterze ocieplić sufit. Pytanie brzmi: czy zrywać pilśnię i usunąć "farfocle", które na niej zalegają czy darować to sobie i ocieplać (membrana, wełna, nowe deski). z tymi membranami to w starych chałupach bym był ostrożny, bo z nadgorliwości można głupstw narobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkotowa 02.01.2010 13:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Poddasze bedzie mieszkalne. Nie da się mieszkać ze słomą.Retrofood a co masz na myśli?Membranę chcemy zastosować żeby w w wełnę nie wpadały "farfocle", zakładając, że nie będziemy zrywać pilśni.A może podpowiecie coś konkretnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 02.01.2010 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 od gory przy strychu uzytkowym:podloga - deska/plyta osb, ew. legary, belki stropowe (w przestrzeni legarow/belek izolacja), ruszt (drewniany lub stalowy), poszycie - okladzina z desek/plyt/g-k.przy strychu nieuzytkowym miedzy rusztem dla okladziny sufitu a okladzina paroziolacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 02.01.2010 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Retrofood a co masz na myśli? Jakoś mi się to kojarzy z folią, która zakłóci dotychczasowy uklad mikroklimatyczny. Tak mi się kojarzy z autostradą, która przecina ważne drogi życiowe zwierzyny. ja kiedyś ocieplałem wełną sufit, to dałem wełnę normalnie na deski (ale deski na felc). Nic się nie sypie. Folii nie dawałem. Tyle, że to były lata 80-te, wtedy "tak się robiło". Może czasy się zmieniły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sasey 02.01.2010 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 napewno się zmienily Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkotowa 02.01.2010 17:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Zdecydowaliśmy, że zerwiemy pilśnię i usuniemy ten kilkudziesięcioletni kurz, resztki zboża..... Aż boje się pomyśleć co mi zleci na głowę gdy usunę pierwszego gwoździa podtrzymującego pilśnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 02.01.2010 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Było...Wiele razy już było...Głownie w przebudowach i remontach było... Są jakie fotki?Bo można to na wiele sposobów potraktować.Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkotowa 04.01.2010 14:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Sorry. Nie znalazłam.Fotki będą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts