Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Błąd w montażu stropu Teriva I

Recommended Posts

Ha, ja mam dokładnie to "złe rozwiązanie"!

Co ciekawe, nawet kolor ceglanej ściany elewacyjnej się zgadza!

U mnie to podpatrzyli, czy co?

Ciekawe co by było, gdybym się zdecydował na całą ścianę nośną z cegły. Pewnie trzebaby puścić pod wieniec rolkę z suporeksu :wink: .

Jak kładłem strop (na przełomie wieków) to takich publikacji niestety nie było i trzeba było bazować na doświadczeniu kierownika budowy.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 64
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ha, ja mam dokładnie to "złe rozwiązanie"!

Co ciekawe, nawet kolor ceglanej ściany elewacyjnej się zgadza!

U mnie to podpatrzyli, czy co?

Ciekawe co by było, gdybym się zdecydował na całą ścianę nośną z cegły. Pewnie trzebaby puścić pod wieniec rolkę z suporeksu :wink: .

Jak kładłem strop (na przełomie wieków) to takich publikacji niestety nie było i trzeba było bazować na doświadczeniu kierownika budowy.

Pozdrawiam

:lol: dokładnie kolego, a niby dlaczego to jest złe ? piszą o zimnym miejscu :lol: , a niby dlaczego? skoro ocieplenie niweluje większość mostków :)

To jest tak ,że ktoś coś napisze a później inni utwierdzają pozostałych, że to prawda i że inaczej już być nie może.

Ja również w wielu miejscach mam podobnie- a nawet cały dom jest podmurowany z cegły bloczki fundamentowe oddzielone są właśnie cegłą aż się boję, ze będzie zimna przy 20 cm ociepleniu :wink:

Być może ważne jest to przy ścianie jednowarstwowej ale....

Buduję zgodnie z projektem Muratora i wierzę projektantowi tym bardziej że projekt jest z 2009 r. i ma wiele rozwiązań z najnowszymi trendami termoizolacyjnymi a właśnie jednym z rozwiązań stropu jak wspomniałem wcześniej jest rząd cegieł pod wieńcem :wink:

Pozdrawiam