Wojtek_796 04.01.2010 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Ha, ja mam dokładnie to "złe rozwiązanie"! Co ciekawe, nawet kolor ceglanej ściany elewacyjnej się zgadza! U mnie to podpatrzyli, czy co? Ciekawe co by było, gdybym się zdecydował na całą ścianę nośną z cegły. Pewnie trzebaby puścić pod wieniec rolkę z suporeksu . Jak kładłem strop (na przełomie wieków) to takich publikacji niestety nie było i trzeba było bazować na doświadczeniu kierownika budowy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PeZet 04.01.2010 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 A pomysł z podłogówką bardzo fajny,oszczędnośc na izolacji,wylewce(podłoga pływająca). Wystarczy tylko ponacinać dylatacje... Fakt,nie pomyślałem o dylatacjach. Dlatego nadmieniłem o konieczności konsultacji. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wick 04.01.2010 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 brzoza napisał:natomiast wylany wieniec /obojetne czy opuszczony czy nie/ obciąza sciany nosne jednakowo z tym, ze ten opuszczony bardziej obciąża - bo ma większa mase ciekawe dlaczego opuszczony ma większą mase Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 04.01.2010 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Ha, ja mam dokładnie to "złe rozwiązanie"! Co ciekawe, nawet kolor ceglanej ściany elewacyjnej się zgadza! U mnie to podpatrzyli, czy co? Ciekawe co by było, gdybym się zdecydował na całą ścianę nośną z cegły. Pewnie trzebaby puścić pod wieniec rolkę z suporeksu . Jak kładłem strop (na przełomie wieków) to takich publikacji niestety nie było i trzeba było bazować na doświadczeniu kierownika budowy. Pozdrawiam dokładnie kolego, a niby dlaczego to jest złe ? piszą o zimnym miejscu , a niby dlaczego? skoro ocieplenie niweluje większość mostków To jest tak ,że ktoś coś napisze a później inni utwierdzają pozostałych, że to prawda i że inaczej już być nie może. Ja również w wielu miejscach mam podobnie- a nawet cały dom jest podmurowany z cegły bloczki fundamentowe oddzielone są właśnie cegłą aż się boję, ze będzie zimna przy 20 cm ociepleniu Być może ważne jest to przy ścianie jednowarstwowej ale.... Buduję zgodnie z projektem Muratora i wierzę projektantowi tym bardziej że projekt jest z 2009 r. i ma wiele rozwiązań z najnowszymi trendami termoizolacyjnymi a właśnie jednym z rozwiązań stropu jak wspomniałem wcześniej jest rząd cegieł pod wieńcem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PeZet 07.01.2010 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Zrobiłem wieniec opuszczony 4cm na ścianie z betonu komórkowego. Beton pięknie wpłynął pod belki, co widać... po zdjęciu szalunku. PS. Na wszelki wypadek kier.bud. polecił, żebym przed zalaniem każdą belkę podklinował cegłą. Co uczyniłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts