michuip 02.01.2010 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 witam może ktoś mi pomoże jak podłączyć trzy sygnalizatory do centrali integra 128 WRL dwa sa to sygnalizatory zewnetrzne SP 4002 z własnym zasilaniem i trzeci wewnetrzny SPW-220 zasilanie jednego podpiełem pod OUT-1 drugi OUT-2 wyzwalanie z OUT-3 w pierwszym sygnalizacji akustycznej STA zworka zdjeta tak samo wyzwalanie z OUT-4 sygnalizacji optycznej STO zworka zdjeta polaryzacja odwrocona dla OUT-3 i OUT-4dla druiego sygnalizatora tak samo z tym ze jest wyzwalane z OUT-5 i OUT-6trzeci sygnalizator wewnetrzny zasilanie 12V z akumulatora sterowany OUT-7 polaryzacja normalna po uruchomieniu centrali nie działaja sygnalizatory zewnetrznejak wyzwalałem tylko optyke dla SP4002 jednego i drugiego działało z akustyka tak samo natomiast nie dziala wszystko naraz czy jest to poprawne podłączenie moze centrala jest zamocno obciązona pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chestii 03.01.2010 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 Po co jakieś kombinacje i nie potrzebne algorytmyW integrze 128 wyjściami wysokoprądowymi są out1 out2 out3 i out4.W sumie mają 3 A obciążalność.Podpinasz 2xSP4002 =1300 mA (sygnalizacja +ładowanie) SPW -100 = 300 mA (opt + akustyka) Czyli masz jakieś 1,6 A. Wepnij to wszystko pod jedno wyjście oprogramuj jako alarmowe i będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michuip 04.01.2010 06:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 z tego co mi powiedzieli w satelu ze integra 128 ma 4 wyjscia wysokopradowe a ta co podłanczam jest 128 WRL i ma dwa wyjscia wysokopradowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rzufik1 04.01.2010 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 tak już się nie czepiając... to " SPW -100 = 300 mA (opt + akustyka) " Od kiedy SPW 100 ma optykę przeca to tylko akustyk?który bierze 60mA ( max do 120 mA) też z instrukcji " z tego co mi powiedzieli w satelu ze integra 128 ma 4 wyjscia wysokopradowe a ta co podłanczam jest 128 WRL i ma dwa wyjscia wysokopradowe" Przecież to w instrukcji jest.... oj żal mi tych z technicznego satela że takie telefony muszą odbierać. a jesli któryś z was zadał by sobie trochę trudu i zapytał w temacie o alarmach... to może by i wam odpowiedzieli ale pewnikiem i tak wcześniej odesłali do instrukcji szkoda tylko tego cudownego sprzetu który może ulec poważnemu uszkodzeniu....a wtedy nawet i serwis wiele nie pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michuip 04.01.2010 12:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 prosiłem tylko o pomoc jak to wszystko podłączyc a widze tylko przechwalanie siei obrazanie innych jak na tym polega forum to gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rzufik1 04.01.2010 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 prosiłem tylko o pomoc jak to wszystko podłączyc a widze tylko przechwalanie sie i obrazanie innych jak na tym polega forum to gratuluje w którym momęcie Cię obraziłem? wyraziłem swoje ubolewanie na temat pracy w DT SATELA. Sorki po to dostajesz kpl w którym jest instrukcja instalatora aby jednak zadać sobie trud przeczytać to co w niej napisali a dopiero później brać się za montaż. A w instrukcji na stronie 27 masz jeden ze sposobów podłączenia sygnalizatorów z własnym zasilaniem. więc dwa masz już z głowy... hm ale jak podłączyć ten trzeci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chestii 04.01.2010 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 No pomyliłlo mi sie.Ale mógłbyś troche pomyśleć i sie zorientować że chodziło mi o SPW 220. Bo to o nim jest w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michuip 04.01.2010 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 podłaczyłem wedlug instrukcji i wyzwala mi akustyke oraz optyke po wpisaniu kodu wyłancza akustyke a optyka sie nie wyłancza czy jest mozliwe zeby port sie zawiszał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 04.01.2010 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Ćwiczysz sygnalizację? Jeżeli zawodzą wszelkie znane Ci sposoby rozwiązania problemu - RTFM (Read The Fuckin' Manual) Jeden sygnalizator - nie problem. Jeden z własnym zasilaniem - mały problem. Trzy - to już sztuka! Mogą paść termicznie i położyć centralę tak, ze nawet nie kwiknie. Mogą "szczekać", jak posterują się wzajemnie. Jak jeden dostanie dobrze a celnie "ciupaskom" - to jakby trzy padły termicznie (patrz wyżej). Rozumiem... Brak wiary... Zewrzyj (symulacja ostrego mrozu) na stole jakim drutem zasilanie jednego z nich (tego z własnym). I? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rzufik1 04.01.2010 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 posłuchaj:) nie na darmo adam_mk na status najlepszego doradcy na tym forum:) adam teoria RTFM jest debeściarska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michuip 05.01.2010 21:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 pytanie do fachowcow czy to zadziałało zasilanie tych 2 sygnalizatorow z własnym zasilaniem wziete z OUT 1 wysokopradowego wysterowane wyjsciem niskopradowym OUT 3 akustyka rownolegle i OUT 4 optyka rownolegle rezystory wpiete polaryzacja normalna trzeci wysterowany z OUT 2 optyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rzufik1 05.01.2010 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Teoria RTFM zadziałała jak i Twój układ po oprogramowaniu.Połączenie OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts