Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A ja mam to wszystko w ...

jarook

Recommended Posts

Ja zawsze zadaję to pytanie sobie:

- Nowłaśnie, gdzie ja to mam... :roll: :roll: :roll:

Szukając czegoś w swojej zaczarowanej torebce, np. kluczy od drzwi wejściowych :-? Wrzucę coś do torebki i amba fatima i tego ni ma... :o

Ale wszystkiego tam i tak nie mam... :wink: Np. żeby nie szukać w torebce, to błyszczyk zawsze mam w kieszeni - w kurtce :wink: Chociaż drugi mam w torebce -to dlatego, że gdyby gdzieś podział się ten z kieszeni to tamten będzie w tej torebce:roll:

Czasami szafa też jest zaczarowana...

Ale z szukaniem zwłaszcza kluczy od auta, od domu ja nie pobiję Miśka... a on czepia się mojej torebki...

Mój mąż jest wiernym wyznawcą zasady: jeśli czegoś nie widać, to tego nie ma. Np.:

- Gdzie jest cukier?

- W szafce wiszącej.

- Nie ma.

- Jest.

- Nie ma!

- Jest, za herbatą.

- A, no jak tak schowałaś!

:evil: :evil: :evil:

Dla niego musi być tak: otwiera szafkę, a tu cukier wyskakuje z okrzykiem "Tu jestem! Weź mnie, weź!".

Ale i tak kocham tego mojego ślepca.

Dla niego musi być tak: otwiera szafkę, a tu cukier wyskakuje z okrzykiem "Tu jestem! Weź mnie, weź!".

Ooooo mój też choruje na tą samą chorobę!

Na dodatek już wiem, że to dziedziczne jest!! :lol: Najstarsza latorośl ma tak samo... a co do reszty - to różnie bywa :wink:

Bo to zabawa jak w podchody -wystarczy strzałki narysować na ścianach i meblach i nzajdzie się.... To tak jak z wyjściem ewakuacyjnym :lol:

jak sie bedzie palić, to na pewno szczałkę zobaczysz... :D

Nie zobaczę, bo dym budziet :-? W razie pożaru nie sprawdzają się strzałki! :evil:

Ale jest inna metoda na zapominanie gdzie co jest - supełki!

Kiedyś na chusteczkach się wiązało i na sznurkach... gorzej kurna teraz z tą metodą... :wink: :lol: :lol: :lol:

Bo to zabawa jak w podchody -wystarczy strzałki narysować na ścianach i meblach i nzajdzie się.... To tak jak z wyjściem ewakuacyjnym :lol:

jak sie bedzie palić, to na pewno szczałkę zobaczysz... :D

Nie zobaczę, bo dym budziet :-? W razie pożaru nie sprawdzają się strzałki! :evil:

Ale jest inna metoda na zapominanie gdzie co jest - supełki!

Kiedyś na chusteczkach się wiązało i na sznurkach... gorzej kurna teraz z tą metodą... :wink: :lol: :lol: :lol:

Dzisiaj to sobie można w telefonie przypomnienie nastawić.

A mój ojciec ma taki sposób, że jak o czymś nie chce zapomnieć, to sobie robi czarną kropę długopisem na wierzchu dłoni :lol: Ale to krótkoterminowa metoda, bo sie zmywa. :) No i głupio tak rękę komuś podać z taką ozdobą :roll:

A mój ojciec ma taki sposób, że jak o czymś nie chce zapomnieć, to sobie robi czarną kropę długopisem na wierzchu dłoni :lol: Ale to krótkoterminowa metoda, bo sie zmywa. :) No i głupio tak rękę komuś podać z taką ozdobą :roll:

głupio to by było gdyby sobie pod okiem robił.

Wiesz - grypdera, te sprawy...

Ale na dłoni?

Eeeeeeeee tam, git jest 8)