Cuzanka 14.01.2004 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2004 Witam, To moj pierwszy wpis na Forum. Wlasnie przymierzamy sie z mezem do budowy domu i chcialam zapytac czy ktos dysponuje dokumentem z angielska zwanym "critical path", ktory w jednej tabeli zbiera wszystkie czynnosci niezbedne do wykonania (w tym przypadku na budowie; wiem, na Forum juz to bylo i mam wydrukowane) zawierajace dodatkowo szacunkowy czas niezbedny na wykonanie kazdego poszczegolnego kroku. Chodzi o to, zeby zawczasu moc sobie zaplanowac kupno lub pomysl na cos i zeby jak juz przyjdzie na to pora nie bylo przestojow. Z budowlanym pozdrowieniem Cuzanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 14.01.2004 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2004 Cuzanka - potrzebujesz po porstu narzedzia do zarządzania harmonogramem prac. Proponuje MS Project. Możesz sobie wyzanczać ścieżki krytyczne, analizowac przypadki pesymistyczne, optymistyczne, etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 16.02.2004 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2004 Rafalg - nie o narzędzie chyba chodzi, a oto co w nim wpisać. Też mam ten problem. Jak na razie mam pierwszą pozycj, bez której nic się nie da zrobić - mapka! A potem to już chyba z górki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 21.02.2004 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2004 Zajrzyj tutaj, Bartt przygotował coś takiego: http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=16256 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 21.02.2004 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2004 Super! Czegoś takiego właśnie mi było brak. Jedna mała uwaga - umowę z energetyką (warunki przyłączenia) można zawrzeć dopiero po zakupie działki. Jednym z załączników jest tytuł własności do działki.[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cuzanka 23.02.2004 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Zajrzyj tutaj, Bartt przygotował coś takiego: http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=16256 Dzięki serdeczne, ale właśnie brakuje tu informacji o tym, ile dni/ tygodni/ miesięcy (!) może trwać dany krok Pozdrawiam Cuzanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 23.02.2004 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Hmmm bo to jest właśnie jedno z tych trudnych pytań typu: ile kosztuje samochód? Dalej możesz już tylko szczegółowo przeglądać forum. Bardzo szybko zorientujesz się, jak trudno jest przewidzieć czas trwania niektórych kroków. Na polskiej budowie lepiej być Kubusiem Fatalistą niż Pszczółką Mają - to zdrowsze dla psychiki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts