szwalekdaras 03.01.2010 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 Witam . Na wiosne mam zamiar rozpoczac budowe altanki murowanej na ogródku dzialkowym. Ma to byc altanka o wymiarach 5*5 z poddaszem użytkowym. Mam pytanie o jakim przekroju musze zastosowac belki drewniane na strop między parterem a poddaszem i jak gęsto je rozstawic , będa to belki o długości około 4.8 m i podparte tylko na ścianach zewnętrznych. Podłoga poddasza bedzie z płyty osb 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 03.01.2010 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 Witam . Na wiosne mam zamiar rozpoczac budowe altanki murowanej na ogródku dzialkowym. Ma to byc altanka o wymiarach 5*5 z poddaszem użytkowym. Mam pytanie o jakim przekroju musze zastosowac belki drewniane na strop między parterem a poddaszem i jak gęsto je rozstawic , będa to belki o długości około 4.8 m i podparte tylko na ścianach zewnętrznych. Podłoga poddasza bedzie z płyty osb 22 na to pytanie odpowie wlasciwym sobie projektem konstruktor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ar2r 03.01.2010 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 skoro tak pięknie odpowiadasz to powiedz po co cytowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 03.01.2010 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 skoro tak pięknie odpowiadasz to powiedz po co cytowałeś? no wlasnie, racja. po co cytowalem? nie pamietam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 04.01.2010 00:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Prawdopodobnie na piętrze będzie sypialnia. Belki stropowe minimum 10x20 cm rozstaw 50 cm osiowo. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 04.01.2010 03:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Daj spokój, to chyba nie pod czołgi potrzebne.... a swoją drogą to FlashBack ma rację. To ma być powiązane z konstrukcją dachu, więc dywagacje na forum można se o kant potłuc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szwalekdaras 04.01.2010 13:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 dziękuje za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 04.01.2010 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Rozumiem, że skoro to altanka i w ogródku działkowym, to robisz to bez projektu. Niemniej trochę racji w tym jest, że takie rzeczy powinien zobaczyć konstruktor, a przynajmniej ktoś, kto jakieś pojęcie ma. 10 na 20 na moje laickie oko to trochę dużo, widziałem podobne konstrukcje lżejsze. Ale żadnych wartości Ci nie podam, bo jeszcze byś zastosował Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 04.01.2010 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 10x20 na pewno się nie złamie, ani nie ugnie za bardzo... /5 metrów to jednak jest trochę rozpiętości, zauważcie/... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts