bialy260 03.01.2010 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 Witam!!Mam problem z garażem, który kupiłem od spółdzielni mieszkaniowej, garaż ma ok. 10 lat i niestety osypuje się z jego ścian tynk w niektórych miejscach (od podłogi ok 15 cm w góre) próbowałem ok. 6 miesięcy temu zaraz po zakupie oczyścić osypujący się tynk póżniej zaszpachlowałem i pomalowałem emulsją ale przy ostatnich mrozach wszystko po raz kolejny odsadza niestety. W jaki sposób mogę poprawić izolację tychże ścian i zwracam się z prośbą jak mam to zrobić w miare tanim kosztem, a skuteczniePozdrawiam i dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 04.01.2010 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Przypuszczam, ze to jest efekt braku izolacji poziomej od sciany fundamentowej.Woda podsiaka kapilarnie i jak przychodz mrozy (garaz pewnie nie ocieplony) nastepuje zamarzanie wody i rozsadzanie tynku. I tak sie bedzie dzialo dopoki garaz nioe bedzie ocieplony, ew. zrobiona izolacja pozioma, ew. bedzie ogrzewany (ale to nic dobrego). Wszytskie z rozwiazan nie sa tanie.Jesli przeszkadza Ci efekt wizualny w posatci odpadajacych platow tynku to mozna polozyc na scianie plyte g.k. Najtansze rowiazanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts