Boewulf 04.01.2010 01:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Właśnie znajoma mi to podesłała: http://www.rodziceradza.pl/Jakie_imie_bedzie_najlepsze_dla_Naszego_Maluszka_,q,112974.html Frederik? Leila? Natanael? Jak można dziecku zrobić coś takiego? Dalej idą jeszcze lepsze kwiatki: Luna, Neva, Matteo, Laurenzo itd. itp. Jeden post po prostu muszę zacytować. Uwaga, pisownia oryginalna: Moj synek nazywa sie Victor, moze nie jest to najpopularniejsze imie, ale optymalne i w polsce i za granica. Wydaje mi sie ze dobrze wybralismy. W dzisiejszych czasach wybor imion miedzynarodowych jest dobre ze wzgledu na to ze polska coraz bardziej sie rozwija. I miejmy nadzieje ze tak bedzie jesczze dlugo i ze naszym skarba przydadza sie ponadczasowe, miedzynarodowe imiona. To ja się zapytuję, gdzie jest MELS, albo Putina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 04.01.2010 03:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 No i... Tradycja!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 04.01.2010 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Właśnie znajoma mi to podesłała: http://www.rodziceradza.pl/Jakie_imie_bedzie_najlepsze_dla_Naszego_Maluszka_,q,112974.html Frederik? Leila? Natanael? Jak można dziecku zrobić coś takiego? Dalej idą jeszcze lepsze kwiatki: Luna, Neva, Matteo, Laurenzo itd. itp. Jeden post po prostu muszę zacytować. Uwaga, pisownia oryginalna: Moj synek nazywa sie Victor, moze nie jest to najpopularniejsze imie, ale optymalne i w polsce i za granica. Wydaje mi sie ze dobrze wybralismy. W dzisiejszych czasach wybor imion miedzynarodowych jest dobre ze wzgledu na to ze polska coraz bardziej sie rozwija. I miejmy nadzieje ze tak bedzie jesczze dlugo i ze naszym skarba przydadza sie ponadczasowe, miedzynarodowe imiona. To ja się zapytuję, gdzie jest MELS, albo Putina? Co im odbiło? Nie mogli zapisać imienia Wiktor po polsku? Zaiste, "światowi" rodzice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 04.01.2010 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Właśnie znajoma mi to podesłała: http://www.rodziceradza.pl/Jakie_imie_bedzie_najlepsze_dla_Naszego_Maluszka_,q,112974.html Frederik? Leila? Natanael? Jak można dziecku zrobić coś takiego? Dalej idą jeszcze lepsze kwiatki: Luna, Neva, Matteo, Laurenzo itd. itp. Jeden post po prostu muszę zacytować. Uwaga, pisownia oryginalna: Moj synek nazywa sie Victor, moze nie jest to najpopularniejsze imie, ale optymalne i w polsce i za granica. Wydaje mi sie ze dobrze wybralismy. W dzisiejszych czasach wybor imion miedzynarodowych jest dobre ze wzgledu na to ze polska coraz bardziej sie rozwija. I miejmy nadzieje ze tak bedzie jesczze dlugo i ze naszym skarba przydadza sie ponadczasowe, miedzynarodowe imiona. To ja się zapytuję, gdzie jest MELS, albo Putina? Co im odbiło? Nie mogli zapisać imienia Wiktor po polsku? Zaiste, "światowi" rodzice Filmów zagramanicznych się bractwo naoglądało i chciałoby do wielkiego świata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 04.01.2010 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Victor , to czysta wieś Synek mógł dostac na inie MIRIAM to nie miał by problemu przy zmianie płci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 04.01.2010 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Miałam coś napisać ale ciągle chichram -sorry.................. Miriam..ahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ło matko też światowe imię Zryczałam się ahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r-32 04.01.2010 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 :o " dziewczynka: Andzelika, Dzulia, Kloe, Sztefi ewentualnie Dzosefin chlopiec: Ulryk, Widzej, Marlin, Brus albo Majkel" Całkiem niedawno zasłyszane w radio ... Pewni szczęśliwi z narodzin syna rodzice , o nazwisku Dziki ... Postanowili dać mu na imię Lew. Już widzę jak się rejestruje (przez tel.) w przychodni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 04.01.2010 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 od dziś mówcie mi Dżacek .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 04.01.2010 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 od dziś mówcie mi Dżacek .... bez przesady! najwyżej Dżejcek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 04.01.2010 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 ... tiaaaa ... kiedyś dostałem z Polski kopertę zaadresowaną "Pałl ......." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 04.01.2010 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 :o " dziewczynka: Andzelika, Dzulia, Kloe, Sztefi ewentualnie Dzosefin chlopiec: Ulryk, Widzej, Marlin, Brus albo Majkel" Całkiem niedawno zasłyszane w radio ... Pewni szczęśliwi z narodzin syna rodzice , o nazwisku Dziki ... Postanowili dać mu na imię Lew. Już widzę jak się rejestruje (przez tel.) w przychodni . Bossskie! Szczególnie spodobały mi się Dżulia, Kloe (już słyszę, jak pięknie dzieciom skojarzy się z klozetem), Sztefi, Dżozefin, Marlin i Majkel - tak pięknie zagranicznie brzmią i jeszcze piękniej wyglądają w tym zapisie! Zastanawia mnie Widzej - skąd to się wzięło? Kojarzy mi się z jakimś słowiańskim bóstwem, ale to by było za mało zagraniczne. Pokusimy się o stworzenie profilu rodzica nadającego takie imiona? Miejsce zamieszkania - wieś lub małe miasteczko (ewentualnie miasto, ale w pierwszym lub najwyżej drugim pokoleniu). Wykształcenie - zawodowe i mniej (może ewentualnie średnie). Hobby - seriale (najchętniej zagraniczne) Marzenia - wycieczka zagraniczna all inclusive do miejscowości, w której była sąsiadka W tej chwili do przedszkola chodzą Emilki i ostatnie Julki (w każdej grupie jest przynajmniej po jednej Emilce i jednej Julce, ale w grupie mojej córci Emilki są trzy). Chłopcy to Kacperki, Wiktorki i wciąż modne Kubusie. Mnóstwo też Olafków i Oskarków. Nie mam pojęcia, co kieruje rodzicami nadającymi dziecku modne imię - czy ma się lepiej czuć wśród kolegów o takim samym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 04.01.2010 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 niedawno wklejałam w jakimś wątku super imiona propozycje imion zgłaszanych przez rodziców w ostatnich latach do USC /artykuł w ostatniej "Claudii"/: dla dziewczynek: Baba, Bieruta, Dzidzia, Dziwa, Gwiazda, Lewa, Lenina, Likieria, Łajka, Mała, Muszka, Niania, Ona, Perła, Pipa, Prawda, Vienna, dla chłopców: Amor, Apostoł, Bach, Barek, Ever, Judo, Król, Master, Misiak, Mozoł, Norwid, Numer, Pijus, Platon, Prus, Winnetu, Żurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 04.01.2010 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Ech tragedia z tymi imionami. Na bieżąco w związku z tym miałam w ostatnich dniach niezłego "wkurva" (przez v żeby było modnie) Mój na ten przykład szanowny małż wymyślił sobie, że jak kiedyś będzie miał syna to go nazwie Leon, i basta ( po dziadku) Normalnie mi się odechciało budowy jak to usłyszałam Wiem, że bywają gorsze ale to imię z całym szacunkiem do przodków małża do mnie nie przemawia. Żeby chociaż jakiś Leonard czy cuś, ale ten nic tylko Leona mu się chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 04.01.2010 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 tylko Leona mu się chce a gdy będzie dziewczynka to Leontyna, w mojej rodzinie są dwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 04.01.2010 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 No tak... lat temu dwadzieścia z hakiem. Wa-wa, Centralny, głos z megafonu: -Pan Leon Obłąkany proszony o zgłoszenie się do informacji.. Zachowałem się może mało inteligentnie , ale chyba wszyscy ryli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 04.01.2010 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 a gdy będzie dziewczynka to Leontyna, w mojej rodzinie są dwie No weź mi nawet nie pisz tak on chyba jeszcze nie wpadł że jest damska wersja tego imienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 04.01.2010 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 No tak... lat temu dwadzieścia z hakiem. Wa-wa, Centralny, głos z megafonu: -Pan Leon Obłąkany proszony o zgłoszenie się do informacji.. Zachowałem się może mało inteligentnie , ale chyba wszyscy ryli... Na szczęście nazwisko noszę całkiem ładne, ale takie właśnie mam uczucia jak opisałeś, na dźwięk tego imienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 04.01.2010 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Żeby chociaż jakiś Leonard czy cuś, ale ten nic tylko Leona mu się chce No nie przesadzaj Leonard to mnie sie z DiCaprio kojarzy i dlatego jest dla mnie do kitu, a Leon w dobie dzisiejszego powrotu do dawnych imion jest ok. A w ogole to ja lubie imiona, ktore mozna ladnie i na kilka sposobow zdrabniac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 04.01.2010 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Mnie się Leon specjalnie nie podoba, ale z dwojga złego wolałabym go od Leonarda. Jakoś mam uczulenie na wymyślne i obcobrzmiące imiona... No doooobra, wiem, że i te, które uważamy za "polskie" wcale takie nie są. Jednak dawno spolszczone pochodzące z greckiego czy łaciny są już "swojskie", a te Dżesiki i inne takie wywołują u mnie dziwne skojarzenia. A nie da się tego Leona na drugie wcisnąć? Przeca imię powinni wybierać rodzice, a nie rodzic. U nas było wspólne wybieranie i jeżeli coś się podobało tylko jednej stronie - odpadało w przedbiegach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 04.01.2010 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Leon Zawodowiec był niezły.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts