Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zgroza...

Boewulf

Recommended Posts

Właśnie znajoma mi to podesłała:

http://www.rodziceradza.pl/Jakie_imie_bedzie_najlepsze_dla_Naszego_Maluszka_,q,112974.html

Frederik? Leila? Natanael?

Jak można dziecku zrobić coś takiego? Dalej idą jeszcze lepsze kwiatki: Luna, Neva, Matteo, Laurenzo itd. itp.

Jeden post po prostu muszę zacytować. Uwaga, pisownia oryginalna:

Moj synek nazywa sie Victor, moze nie jest to najpopularniejsze imie, ale optymalne i w polsce i za granica. Wydaje mi sie ze dobrze wybralismy.

W dzisiejszych czasach wybor imion miedzynarodowych jest dobre ze wzgledu na to ze polska coraz bardziej sie rozwija. I miejmy nadzieje ze tak bedzie jesczze dlugo i ze naszym skarba przydadza sie ponadczasowe, miedzynarodowe imiona.

To ja się zapytuję, gdzie jest MELS, albo Putina?

• Odpowiedzi 131
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

http://www.rodziceradza.pl/Jakie_imie_bedzie_najlepsze_dla_Naszego_Maluszka_,q,112974.html

Jak można dziecku zrobić coś takiego? Dalej idą jeszcze lepsze kwiatki: Luna, Neva, Matteo, Laurenzo itd. itp.

Moj synek nazywa sie Victor, moze nie jest to najpopularniejsze imie, ale optymalne i w polsce i za granica. Wydaje mi sie ze dobrze wybralismy.

W dzisiejszych czasach wybor imion miedzynarodowych jest dobre ze wzgledu na to ze polska coraz bardziej sie rozwija. I miejmy nadzieje ze tak bedzie jesczze dlugo i ze naszym skarba przydadza sie ponadczasowe, miedzynarodowe imiona.

Co im odbiło? Nie mogli zapisać imienia Wiktor po polsku? :o Zaiste, "światowi" rodzice :evil:

Co im odbiło? Nie mogli zapisać imienia Wiktor po polsku? :o Zaiste, "światowi" rodzice :evil:

Filmów zagramanicznych się bractwo naoglądało i chciałoby do wielkiego świata :roll:

:o :o

" dziewczynka: Andzelika, Dzulia, Kloe, Sztefi ewentualnie Dzosefin

chlopiec: Ulryk, Widzej, Marlin, Brus albo Majkel" :o

Całkiem niedawno zasłyszane w radio ...

Pewni szczęśliwi z narodzin syna rodzice , o nazwisku Dziki ...

Postanowili dać mu na imię Lew. :lol:

Już widzę jak się rejestruje (przez tel.) w przychodni . :lol:

:o :o

" dziewczynka: Andzelika, Dzulia, Kloe, Sztefi ewentualnie Dzosefin

chlopiec: Ulryk, Widzej, Marlin, Brus albo Majkel" :o

Całkiem niedawno zasłyszane w radio ...

Pewni szczęśliwi z narodzin syna rodzice , o nazwisku Dziki ...

Postanowili dać mu na imię Lew. :lol:

Już widzę jak się rejestruje (przez tel.) w przychodni . :lol:

Bossskie! Szczególnie spodobały mi się Dżulia, Kloe (już słyszę, jak pięknie dzieciom skojarzy się z klozetem), Sztefi, Dżozefin, Marlin i Majkel - tak pięknie zagranicznie brzmią i jeszcze piękniej wyglądają w tym zapisie! Zastanawia mnie Widzej - skąd to się wzięło? Kojarzy mi się z jakimś słowiańskim bóstwem, ale to by było za mało zagraniczne.

Pokusimy się o stworzenie profilu rodzica nadającego takie imiona?

Miejsce zamieszkania - wieś lub małe miasteczko (ewentualnie miasto, ale w pierwszym lub najwyżej drugim pokoleniu).

Wykształcenie - zawodowe i mniej (może ewentualnie średnie).

Hobby - seriale (najchętniej zagraniczne)

Marzenia - wycieczka zagraniczna all inclusive do miejscowości, w której była sąsiadka

W tej chwili do przedszkola chodzą Emilki i ostatnie Julki (w każdej grupie jest przynajmniej po jednej Emilce i jednej Julce, ale w grupie mojej córci Emilki są trzy). Chłopcy to Kacperki, Wiktorki i wciąż modne Kubusie. Mnóstwo też Olafków i Oskarków. Nie mam pojęcia, co kieruje rodzicami nadającymi dziecku modne imię - czy ma się lepiej czuć wśród kolegów o takim samym?

Gość elutek

niedawno wklejałam w jakimś wątku :roll: super imiona 8)

propozycje imion zgłaszanych przez rodziców w ostatnich latach do USC

/artykuł w ostatniej "Claudii"/:

dla dziewczynek:

Baba, Bieruta, Dzidzia, Dziwa, Gwiazda, Lewa, Lenina, Likieria, Łajka, Mała, Muszka, Niania,

Ona, Perła, Pipa, Prawda, Vienna,

dla chłopców:

Amor, Apostoł, Bach, Barek, Ever, Judo, Król, Master, Misiak, Mozoł, Norwid, Numer, Pijus,

Platon, Prus, Winnetu, Żurek

Ech tragedia z tymi imionami. Na bieżąco w związku z tym miałam w ostatnich dniach niezłego "wkurva" (przez v żeby było modnie) Mój na ten przykład szanowny małż wymyślił sobie, że jak kiedyś będzie miał syna to go nazwie Leon, i basta :-? :evil: :-? :evil: :-? ( po dziadku) Normalnie mi się odechciało budowy jak to usłyszałam :(

Wiem, że bywają gorsze ale to imię z całym szacunkiem do przodków małża do mnie nie przemawia.

Żeby chociaż jakiś Leonard czy cuś, ale ten nic tylko Leona mu się chce :oops:

No tak... lat temu dwadzieścia z hakiem. Wa-wa, Centralny, głos z megafonu:

-Pan Leon Obłąkany proszony o zgłoszenie się do informacji..

Zachowałem się może mało inteligentnie :D , ale chyba wszyscy ryli...

Na szczęście nazwisko noszę całkiem ładne, ale takie właśnie mam uczucia jak opisałeś, na dźwięk tego imienia :roll:

Żeby chociaż jakiś Leonard czy cuś, ale ten nic tylko Leona mu się chce :oops:

No nie przesadzaj :)

Leonard to mnie sie z DiCaprio kojarzy i dlatego jest dla mnie do kitu,

a Leon w dobie dzisiejszego powrotu do dawnych imion jest ok.

A w ogole to ja lubie imiona, ktore mozna ladnie i na kilka sposobow zdrabniac :D

Mnie się Leon specjalnie nie podoba, ale z dwojga złego wolałabym go od Leonarda. Jakoś mam uczulenie na wymyślne i obcobrzmiące imiona... No doooobra, wiem, że i te, które uważamy za "polskie" wcale takie nie są. Jednak dawno spolszczone pochodzące z greckiego czy łaciny są już "swojskie", a te Dżesiki i inne takie wywołują u mnie dziwne skojarzenia.

A nie da się tego Leona na drugie wcisnąć? Przeca imię powinni wybierać rodzice, a nie rodzic. U nas było wspólne wybieranie i jeżeli coś się podobało tylko jednej stronie - odpadało w przedbiegach.